Ünal, Elbistan ilçesinde yaşayan kız kardeşinin torununun sünnet düğününe katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Ünal, cumhurbaşkanı seçiminin ardından yeni hükümetin kurulduğunu anımsattı. Hükümet programı görüşmelerinin 1 Eylül'de başlayacağını belirten Ünal, 6 Eylül'de de güven oylaması yapılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Ünal, şöyle konuştu:

"Türkiye cumhurbaşkanı seçimini sonuçlandırdı. Akabinde AK Parti, siyasette herhangi bir boşluk oluşmayacak şekilde olağanüstü kongresini yaparak genel başkanını seçti. Cumhurbaşkanımız, yeni genel başkanımıza hükümet kurma görevi verdi. Bunlar Türkiye için önemli şeyler. Çünkü geçmişte Türkiye'de bunları yaparken büyük krizler olurdu. Artık Türkiye herhangi bir kriz yaşamadan cumhurbaşkanını ve başbakanını seçiyor. Türkiye için istikrar ve güven çok önemlidir. Şu anda siyasi istikrarın teminatı olan 62. Hükümet kuruluyor. Bu da ekonomik istikrar açısından son derece önemlidir."

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte önünün açık olduğunu vurgulayan Ünal, "2015 seçimleri, yeni anayasanın oylandığı bir seçim olacak. Ondan sonraki 4 yılda Türkiye'nin önünde hiçbir seçim yok. 2019 yılına kadarki süreç gelişmenin, büyümenin ve 2023 hedeflerinin gerçekleştirileceği önemli bir dönem olacak. Bu da ülkemiz açısından büyük bir kazanım oluşturuyor" diye konuştu.

Kahramanmaraş yapılan yatırımları da değerlendiren Ünal, Elbistan ve Afşin ilçesi arasında yeni üniversite yerleşmesi için 2 bin dönüm yer ayrıldığını, konuyla ilgili Kalkınma Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin başladığını kaydetti.

Kahramanmaraş ve kuzey ilçelerinin ihtiyaç duyduğu yatırımları 2019'a kadar alacağını vurgulayan Ünal, bölgesel kalkınmanın kendileri için önemli olduğunu sözlerine ekledi.