AK Partili Mahir Ünal, diğer siyasi partilerin grup toplantılarında yaptıkları açıklamaların AK Parti grubunu basın açıklaması yapmak durumunda bıraktığını söyledi. Terörün ortak sorun olduğunu ve Türkiye'nin 30 yıldan beri bu sorunla mücadele ettiğini belirten Ünal, terörün siyaset üstü bir sorun olduğunu söyledi. Terörün bu sebeple herhangi bir şekilde siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Ünal, "on yıldan beri Ak Parti'nin ilk günden itibaren çözme iradesi ortaya koyduğu ve bu sorunu çözmek için sorumluluk aldığı, siyasi risk aldığı bir sorundan bahsediyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu ortak sorunla ilgili hiç kimsenin bir fırsat siyaseti ya da sorumsuz siyaset gütmesi söz konusu olamaz" ifadelerine yer veren Ünal, sürecin herkes için bir "samimiyet testi" olduğunu söyledi.

Terör sorunun çeşitli "alışkanlıklar" ortaya çıkardığını ileri süren Ünal, AK Parti dönemi ile birlikte devletin bu sorunla ilişki kurma biçiminin temelden değiştirildiğini ve terör sorununu bitirmenin asıl amaç olarak ortaya konulduğunu söyledi.

AK Partili Ünal, "MHP'nin ve BDP'nin konuya ilişkin açıklamalarının bu sorunla ilişki kurma biçimlerini ve alışkanlıklarını devam ettirdiklerini göstermektedir" dedi.