CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, bugün Kahramanmaraş'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Partili Belediye Başkanlarına ve milletvekillerine sorması için bir dizi soru paylaştı. Ateş "Kahramanmaraş'ı siz mi yoksa 6 aile mi yönetiyor" dedi.

CHP ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI ÜNAL ATEŞ'İN AÇIKLAMASI!

Erdogan, Bugün İl Kongresi için Kahramanmaraş'a geliyor.

Yine bir sürü süslü laf, dudak uçuklattıcı rakamlar, şöyle yaptık böyle yaptık hikayeler...

AK Parti Genel Başkanı kendi teşkilatına milletvekillerine belediye başkanlarına şunları bir sorsun, cevap alabilecek mi?

1- 20 yılda biten Göksun Yolu'ndan başka Andırın, Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit yollarını niye yaptırmadınız?

2- Su zengini olan Kahramanmaraş'ta susuzluk çeken mahalle, köy, kasaba var mı ? Varsa niçin bu su problemi çözülmedi?

3- 1. Derece deprem bölgesi olan ve bütün uzmanların işaret ettiği çok büyük bir depremin beklendiği Kahramanmaraş'ta deprem için hangi önlemleri aldınız? Her seçimde seçim vaadi olarak verdiğimiz kentsel dönüşüm ile ilgili neler yaptınız? Fakir fukaranın evi başına çökmesin diye fakir fukaraya sağlam konut mu, inşa fakir fukaranın elinden arsasını tarlasını almak için dümen mi çevirdiniz ?

4- Aksu Çayı niye hala simsiyah? Aksu çayının toplandığı baraj gölünde üretilen balıkları kime yediriyorsunuz

5- Çevre felaketinin yaşandığı illerin başında gelen Kahramanmaraş'ta Afşin Elbistan Termik Santrali veto edilen yasaya rağmen niye hala çalışıyor? Bacasına niçin hala filtre takılmadı?

6- Şehir merkezinde trafik ve ulaşım problemi niçin çözülemiyor? Başta Merkez ilçeler olmak üzere toplam 11 ilçemizde son 2 yılda ne hizmetler yaptınız?

7- Büyükşehir olarak köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimizde, yani eski köylerimizde altyapı içme suyu ve yol su problemini çözdünüz mü?

8- Türkiye'nin sanayide 14 büyük kenti olmasına rağmen eğitimde niçin hala 60. sıradasınız, eğitim ile ilgili hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

9- Bu şehir için çok ciddi ekonomik ve kültürel fayda sağlayacak şehrin tanıtımında lokomotif olacak olan Germanica ile ilgili ne çalışma yaptınız?

10- İşsizlik nedeniyle artık gelecekten ve hayattan umudunu kesme noktasına gelmiş olan gençlerimiz için hangi iş imkanlarına sağladınız, bununla ilgili ne yatırım yapıyorsunuz?

11- Ve en son milletvekillerine belediye başkanlarına u soruyu sormalı... Bu kenti siz mi yoksa bu kentteki 6 büyük ailemi yönetiyor?

Eğer bu soruları sorabilirse Kahramanmaraş'a Cumhurbaşkanı geliyor demektir? Soramıyorsa AKP Genel Başkanı geliyor.