CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, koronavirüs nedeniyle zor durumda kalan esnafın bir de Belediyeler yüzünden borçlarını ödeyemez hale geldiğini söyledi. Ramazan bayramı öncesi Belediyelere çağrıda bulunan Ünal Ateş şunları söyledi:

İŞTE ÜNAL ATEŞ'İN AÇIKLAMASI:

tüm dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz insanlık bir virüsün tehdidi altında bu virüsten kurtulma mücadelesi veriyor virüs insanlara sağlık açısından zarar veriyor insanların canına mal oluyor ama aynı zamanda da dünyada ciddi bir ekonomik Buhran ve sıkıntı yaratıyor ve üzülerek ifade edeyim ki Bu durumda en çok kendi ekmeğini kazanan küçük esnaf alnının teriyle çalışan işçi ve emek sahibi insanlar etkileniyor.

Yatırımların yüzde doksanı durmuş durumda. Küçük esnaf zar zor ayakta durmaya çalışıyor. İşsiz kalan işinden olan insanlar ise ne yapacağını kara kara düşünüyor. Bu süreçte bir ve birlik olmak hep beraber bu zorlukları aşmak durumundayız. Devlet kurumu bu kara gün için vardır normal günde vergisini veren devletine sahip çıkan ülkesine sahip çıkan insanlar zor günler yaşadığı zamanda devletten kendilerine destek olmasını beklerler.

Hükümetiyle belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları ile yardımlaşma dernekleri ile zorda olan herkese sahip çıkma günüdür. 

Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık bir yıldan fazla bir süre geçti. Geçmiş dönemde belediyelerin hesapsızca borçlanması bugünlerde vatandaşa sıkıntı oldu. Belediyeden alacağı olan esnaf ve belediyeye iş yapan kesimler aylardan beri alacaklarını alamıyorlar. Hatta bazı alacaklar bir yılı aşkın süredir ödenmiyor. Siz belediye olarak esnafa borcunuz ödemezseniz size iş yapan insanlara borcunuz ödemezseniz o insanlar kendi borçlarını nasıl ödeyecek, çalışanlarının işçilerinin parasını nasıl verecek, kendi çarkını nasıl döndürecek. İşte bu yüzden bu zor günlerde ve Ramazan Bayramı öncesi tüm belediyelere çağrı yapıyorum başta da kendi ilçem Onikişubat Belediyesi olmak üzere tüm belediyelere çağrı yapıyorum.

Sayın yetkililer, lütfen esnafa size iş yapan insanlara olan borcunuzu ödeyin aylardır insanları mağdur ettiniz. Kendi alacağınız emlak vergisi su parası için aylık takır takır faiz koyuyorsunuz Ama siz kendi borçlarınızı bir türlü ödemiyorsunuz salgın sürecinde masraflarınız azaldı buna rağmen Merkezi hükümetten gelen paramız kesintiye uğramadı düzgün bir planlama ile bu borçların ödenmesi gerekmektedir Eğer belediyelerimizin kapısına siyah çelenk bırakılmasını istemiyorsanız en kısa sürede bu borçlarınızı ödeyin.

Siz borcunuzu ödeyin ki alacağı olan esnaf sizden parasını alsın alacağı olan firmalar sizden parasını alsın onlar da kendi işçisinin parasını ödesin. Önümüz bayram insanlar mağdur olmasın.

Bu vesileyle Biz kaç gün sonra kutlayacağımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve hemen akabinde kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı Şimdiden tebrik eder saygılar sunarım