Başbakan Tayyip Erdoğan, yüzde 45'lik seçim zaferi için teşekkür turuna çıkmaya hazırlanıyor. Erdoğan, Konya ve Kayseri'den başlayarak Anadolu'yu gezecek. Erdoğan'ın bu ziyaretlerde aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı için nabız tutacağı da belirtiliyor. Ziyaret tarihleri ise önümüzdeki günlerde Erdoğan'ın programına bakarak belirlenecek. Parti kurmayları, Erdoğan'ın halkın isteklerini öğrendikten sonra kendisini mi yoksa başka bir ismi mi Çankaya'ya aday göstereceğini netleştirebileceğini bildirdi. 

'CANI NE İSTERSE ONU OLUR' 
AK Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi ve "Muhalefetin tükendiğini daha önce söylemiştim. Türkiye'nin ciddi bir muhalefet sorunu var. Siyaset kurumunun doğasına uygun davranan bir muhalefetin olması lazım" dedi. CHP ve MHP'nin çözüm değil, sorun ürettiğini, seçmenin her seçimde "çözüm odaklı siyaset yapın, kendinizi değiştirin" dediğini ifade eden Ünal, şöyle devam etti: "Bu seçimin diğer seçimlerden bir farkı var. Seçmen her yerel seçimde iktidarı uyarır. İktidar partilerinin oy oranları yerel seçimde 5-6 puan düşer. İlk kez seçmen bu geleneği bozdu ve genel seçim refleksi gösterdi. Seçmen devletine sahip çıktı. 'Devletin içinde bir yapı istemiyorum' dedi." Seçmenin kendi iradesine sahip çıktığına dikkat çeken Ünal şöyle konuştu: "Seçmen AK Parti'ye seni istikrar için yukarıda tutuyorum, Erdoğan'a da 'liderliğini onaylıyorum' dedi. 'İster cumhurbaşkanı ol ister başbakan olarak kalmaya devam et sana sahip çıkarım' dedi. Canı ne isterse onu olur. Bu seçim Tayyip Erdoğan'ın seçimine dönüştürüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi muhalefetin Erdoğan ve ailesi ile ilgili söylemlerine rağmen AK Parti'ye artı 8 puan vererek bu senaryoları tasfiye etti." Öte yandan Başbakan Erdoğan, seçim sonrası ilk dış ziyaretini yarın Azerbaycan'a yapacak. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 10 AĞUSTOS'TA
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ağustosta yapılacak. 10 Ağustos 2014'te yapılacak ilk oylamada adaylardan biri yüzde 50'den fazla oy alamazsa, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ikinci tur oylama yapılacak. YSK, ikinci tur oylama için de 24 Ağustos 2014 tarihini belirledi. Seçimlerin ikinci turuna, birinci turda en çok oyu alan iki aday girecek.