AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Ünal, "İngiltere'de bir çocuk doğuyor bir haftadan beri herkesin dikkati o çocuğun üzerinde. Ama öbür taraftan Suriye'de, Arakan'da, Türkmen ellerinde çocuklar ölüyor kimsenin kılı bile kıpırdamıyor. Biz bu adaletsizlik ve vicdansızlığa karşı çıkıyoruz" dedi.

Ünal, Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesine yaptığı ziyarette, Türkiye'nin dış politikasındaki yaklaşımlarını anlattı. AK Parti olarak kendilerine "Suriye'de sizin ne işiniz var" gibi sorular geldiğini ifade eden Ünal, Suriye'nin iç işlerine müdahil olmadıklarını dile getirdi.

Uluslararası hukukun hiçbir yönetime kendi insanını katletme hakkını vermediğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) harekete geçmelidir. 'Burada kimyasal silah kullanılıyor, insanlar katlediliyor' diyoruz. Geçen hafta 745 kişi öldürüldü ve bunların 51'i çocuktu. İngiltere'de bir çocuk doğuyor bir haftadan beri herkesin dikkati o çocuğun üzerinde. Ama öbür taraftan Suriye'de, Arakan'da, Türkmen ellerinde çocuklar ölüyor kimsenin kılı bile kıpırdamıyor. Biz bu adaletsizlik ve vicdansızlığa karşı çıkıyoruz."

Ünal, vatandaşın adaletini ve vicdan duygusunu temsil ettikleri için her türlü adaletsizliğin karşısında olduklarına işaret etti. 

Türkiye'nin içine kapanan bir ülke olmasını istemediklerini ifade eden Ünal, "Türkiye bölgede bir insanlık adası olarak durmasın mı? Türkiye bölgede insan odaklı bir dış politika yürütmesin mi? Türkiye bölgede halkların özgür iradesinin yönetime yansımasının mücadelesini vermesin mi? Bölgede halkların kendi özgür iradeleriyle yönetimleri ve diktatörleri devirmesi sürecini Suriye'de durdurdular şimdi Mısır üzerinden geriye sardırmak istiyorlar. Yapılmak istenen bu değil mi? Bunu Türkiye'de de denemediler mi?" diye konuştu. 

Bölgede Türkiye'nin içinde olmadığı bir şekillendirme çalışmasının olduğunu anlatan Ünal, bunda başarılı olamayacaklarını söyledi.

Ziyarete, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.