AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alması, doğdu ilçede davul zurnayla karşılandı.
Mahir Ünal'ın baba ocağı Elbistan ilçesine bağlı Karahüyük Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, hemşehrilerinin bakan çıkmasına sevindi.

Karahüyük Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Ramazan Yıldırım, "Köyümüzden ilk olarak milletvekili çıktığında çok sevinmiştim. Şimdi o insan bakan oldu. Takdir ediyorum. Bu heyecan, gurur ve mutluluk hepimizin. Mahir Ünal'ın bizlere yaptığı iyilikleri unutmak mümkün değil. İnşallah daha iyi yerlere gelir. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

87 yaşındaki Mese Doğan, Kültür ve Turizm Bakanı olan Ünal'ın resmini öperek, onun için dua etti.

Zeynep Erbilen, Mahir Ünal'a yazdığı şiirleri okuyarak, gururlu olduklarını söyledi.

Ünal'ın bakanlığı Afşin ilçesinde de davul zurnayla kutlandı.

Afşin Belediyesi önüne gelen vatandaşlar, davul ve zurnalı eğlenceyle halay çekerek kutlama yaptı.

MAHİR ÜNAL BAKANLIK KUTLAMA FOTO GALERİ

Sevinç gösterilerinin ardından açıklama yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, 1 Kasım Genel seçimlerinde Kahramanmaraş'ın AK Parti'ye çok önemli bir destek verdiğini belirtti.

Ünal'ın, Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmasının sevincini yaşadıklarını vurgulayan Kırbıyık, "Sayın Bakanımız Mahir Ünal'a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemize, milletimize, partimize ve Kahramanmaraş'a hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Sayın Bakanımızın, ülkemiz adına önemli işlerin altına imzasını atacağını biliyoruz. Afşinimiz için, Kahramanmaraşımız için ve Türkiye için güzel bir sonuç oldu" diye konuştu.