SADECE DARBE GİRİŞİMİ DEĞİL DEVLETİ ELE GEÇİRME ÇABASIYDI...

 Öncelikle şunun iyi bilinmesi gerekiyor. 17 ve 25 Aralık'ta yapılan hükümete karşı bir darbe girişiminden çok doğrudan devleti ele geçirmek için yapılmış, uzun süreli bir hazırlığın sonucu olarak düğmeye basılmış, devletin tüm katmanlarını tüm kademelerini dinlemiş ve bir şekilde tüm yapıyı teslim almak üzere hazırlanmış örgütlü bir paralel yapının asıl devleti ele geçirme çabası ve gayretiydi.

 BU GİRİŞİM İŞLEDİĞİ SUÇUN KARŞILIĞINI GÖRECEK

 Tabi ki devlet buna karşı tepkisini ortaya koyacaktır. Türk Devlet geleneğinin 5 bin yıllık geleneğini bilmeyen, buna dair bir fikri olmayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 90 yıldan değil büyük bir arka plandan geldiğini bilmeyen bir aklın ortaya koyduğu br girişimdi bu... Ve şimdi bu girişim her aşamada işlediği suçun karşılığını görecektir.

 SANKİ HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ...

 Bugün baktığınızda hala bu yapı yargıda kendince koalisyonlar oluştrumaya çalışıyor ve sanki hiçbirşey olmamış, devleti ele geçirmeye dönük bir girişimde bulunulmamış, bu kadar insan dinlenilmemiş, bu kadar kaset,şantaj,montaj yapılmamış ve devletin içerisinde oluşturulan il imamlarından ilçe imamlarına varıncaya kadar dinin kullanılarak insanların inançları üzerinden bir örgütlenmeye gidilmemiş, son derece masumane bir sivil toplum örgütüymüş gibi bir görüntü veriyor.