Ünal, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şubesi'ne yaptığı ziyarette, yer altı ve yer üstü kaynaklarının bir ülkenin gelişiminde etkili olduğunu söyledi.
     Türkiye'nin genç, dinamik ve girişimci insan kaynağıyla önemli adımlar attığını ifade eden Ünal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iş adamlarıyla gerçekleştirdiği Afrika gezisinin, Türkiye'yi hızlı bir şekilde dönüştürüp geliştirerek, ekonomisini ayağı kaldırdığının işareti olduğunu dile getirdi.
     ''Anadolu'daki iş adamları Anadolu'nun gücünü ve etkisini aktif girişimciliğini temsil ediyor'' diyen Ünal, şunları kaydetti:
     ''TÜMSİAD'ın çok kısa bir süre içerisinde Türkiye genelinde ve yurt dışında 10 farklı ülkede örgütlenmesi var. Bir ilin gelişiminde o ilin siyasetçisi, iş adamı ve sivil toplum kuruluşlarının çok büyük önemi var. Kahramanmaraş geleceğin önemli şehirlerinden biri olacak. Gelecekte ülkeler yarışmayacak, şehirler yarışacak. Türkiye'deki şehirler dünyadaki şehirlerle yarışacak. Kahramanmaraş-Göksun kara yolu gibi geçitlerin de tamamlanmasıyla şehrimiz yolların kesişen noktası da olacak.''
     Türkiye'nin en önemli kaynağının, ''insan kaynağı'' olduğunu vurgulayan Ünal, ''AK Parti iktidarı her işin merkezine insanı koymuştur. Çünkü biz yaşlı, genç, kadın ve çocukların her birinin rahat etmesi, güvenliğini, refahını, zenginliği ve özgürlüğünü düşünüyoruz. Ayrıca gelişmişliğin de ancak bu şekilde olacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.
     ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasını hatırlatan Ünal, Suriye'de ciddi bir dram yaşandığını, Türkiye'den bu ülkeye ciddi oranda un ve battaniye gönderildiğini belirtti.
     AK Parti Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ise TBMM'de basın mensuplarının yıpranma payıyla ilgili özlük haklarında gerekli iyileştirme yapıldığını ifade etti. AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç de, AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin ciddi bir paradigma değişikliğine gittiğini dile getirdi.
     TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak da kentin sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.
     Ünal ile milletvekili Ramazanoğlu ve Güvenç daha sonra Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu'nu ziyaret etti.