Ünal, Ekinözü Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından Ortaiçmeler Mahallesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde, milletin iradesi dışındaki bütün iradelerle mücadele etme sorumluluğunu üzerelerinde taşıdıklarını söyledi.

Milletin karar verme yetkisini ve iradesini siyaset kurumu aracılığıyla kullandığını belirten Ünal, "Milletin iradesi sandıkta tecelli eder, millet temsilcisini sandıkta seçer. O temsilci emaneti, tekrar milletin önüne sandık gelene kadar millet adına muhafaza eder. Eğer siyasetçi o emanete riayet etmezse millet onu tasfiye eder. Onu gönderir başkasını getirir" diye konuştu.

"Yıllardır bildiğimiz, öğrendiğimiz birçok şeyin ne kadar yanlış olduğunu 12 yılda beraber gördük" diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Bir yerde karar verme yetkisi millete ait değilse, irade meşruiyetini ve kaynağını milletten almıyorsa o irade meşru değildir. O halde siyasetin olmadığı yer neresidir, milletin iradesinin olmadığı yerdir. Yıllarca milletin iradesinin üzerinde kendi iradelerini bir vesayet kurumu gibi tutanlar ne yaptılar; siyaseti kötülediler, siyasetçiyi kötülediler. Siyaset ve siyasetçi milletin sorunlarını çözmesi gereken güce ulaşamadı. 1960-2002 yılları arasında yani 42 yılda 36 hükümet değişmiştir. Bu 36 hükümetin ortalama görev süresi bir buçuk yıldır. Bu sürede ekonomik istikrar ve hizmet olur mu, olmaz. Bu hükümetlerin bir kısmını medya, bir kısmını asker değiştirdi. TÜSİAD bile bu ülkede hükümet değiştirdi. Bakın 12 yıl milletin iradesine sahip çıkıldı. Bu süreçte ülkenin kaynakları bir anda millete hizmet olarak döndü. Milletin getirdiğini millet götürürse, milletin getirdikleri milletin emanetine ve iradesine sahip çıkarsa, siyasi istikrar oluyor. Siyasi istikrar olursa ekonomik istikrar oluyor. Ekonomik istikrar olursa yatırım oluyor, istihdam oluyor."

- "Paralel yapı"yla mücadele

"Parelel yapı"ya karşı verilen mücadeleye de değinen Ünal, iradesini milletten almayan her yapıyla millet adına mücadele etme sözü verdiklerini ifade etti.

Kendilerine emanet edilen millet iradesini sandık önlerine gelinceye kadar muhafaza edeceklerini vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

"Millet sandıkta isterse yetkiyi tekrar verir, isterse vermez. Ama bunlar diyor ki bizim sandıkla işimiz yok. Biz yargıyı ele geçiririz, orduya, emniyete sızarız. Devletin kendi içerisindeki işleyiş sistemine göre de biz öyle çalışmayız. Sizin diğer vesayetçilerden ne farkınız kaldı. İşte bu yüzden kim olursa olsun, milletin iradesi dışındaki bütün iradelerle mücadele etme sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımızdır."