Samsun Valisi İbrahim Şahin'in başkanlığında düzenlenen seçim güvenliği toplantısında, parti temsilcilerine seçim çalışmalarında uymaları gereken kurallar aktarıldı.

Valilik toplantı salonunda siyasi parti il başkanlarının katılımıyla düzenlenen ‘Seçim Güvenliği’ toplantısında Seçim Kanunu'ndaki hükümler, propaganda serbestliği ve süresi, kapalı ve açık yerlerde propaganda, seçim büroları açılamayacak yerler, basın iletişim araçları ve internette propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme ile matbua dağıtma, stant açma, ilan ve reklam yerleri, propaganda yayınlarına ilişkin yasaklar, seçim süresince yapılmayacak işler, silah taşıma yasağı, sandık çevresinde düzenin sağlanması ve ildeki miting alanları gibi konularda bilgi verildi.

Programda konuşan Vali İbrahim Şahin, “Bildiğiniz gibi 1 Kasım 2015 tarihinde 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi yapılacaktır. Bu seçimle ilgili herhangi bir aksaklık durumunda bizlerin sizlere sürekli destek olacağımızı vurgulamak için sizleri davet ettik. Diğer bir konu bu seçimi tarafsızlık, huzur ve güven içerisinde yapılmasıyla ilgili tarafımızdan ne tarz tedbirlerin alındığının anlatılması ve sizlerin de önerilerinizi dinlemek için bu gün burada sizleri misafir ediyoruz." dedi.

"Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız olarak gerekli bölgelerde tedbirlerimizi alacağız. Seçimin inşallah tarafsızlık içerisinde, hiçbir şekilde seçime gölge düşmeyecek şekilde yapılmasını arzuluyoruz." diyen Vali Şahin, şunları söyledi: "Burada sizlerinde fonksiyonu çok önemlidir. Bu seçimler ne kadar şeffaf, açık, özellikle biz idarecilerin tarafsız durabilecekleri bir seçim dönemi olursa, o nispetle sağlıklı olacaktır. Hem sizlerin mutlu olacağınız bir seçim olur, hem de bu seçim dolayısıyla hiç kimseye olumsuz bir gölge düşmemiş olur. Davetimize icabet edip katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz katıldı.