Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. Prof. Dr. Çakır, üniversitede rektörlük seçimi ile ilgili tarihin YÖK tarafından belirleneceğini belirterek, adaylığı ile ilgili açıklamayı seçim tarihi belirlenince yapacağını duyurdu.

Erciyes Üniversitesi Talas Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar programına Vekil Rektör Prof. Dr. Çakır’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Kayseri’de görev yapan yerel ve ulusal basından birçok temsilci katıldı. İftar programına katılan basın mensupları nazik davetleri için Vekil Rektör Çakır’a teşekkür ederken Çakır, iftardan önce basın mensuplarına yönelik olarak yaptığı konuşmada, basının Erciyes Üniversitesi’nin başarısında önemli bir yerinin olduğuna değindi. Çakır, sözlerine şöyle devam etti: “ Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü olarak düzenlemiş olduğumuz iftar programına teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Biz ilk defa birbirimizi tanımıyoruz. Dekanlığını yürüttüğüm İletişim Fakültesi’nde her birinizle temas içerisinde olduk. Fakültemizin gelişmesinde, başarılarında hep sizlerin desteği oldu. Bu iletişimimizi 2002 yılından bu yana artırarak devam ettirdik.”

GAZETECİLİK MESLEĞİ ONURLU VE PRESTİJLİ BİR MESLEK

Gazetecilik mesleğinin onurlu ve prestijli bir meslek olduğuna vurgu yapan Vekil Rektör Prof. Dr. Çakır, İletişim Fakültesi’nde yerel basından birçok tecrübeli gazeteciyi ders vermek üzere fakülteye davet ettiklerini belirtti. Yerel basınla olan bu yakınlığı başka iletişim fakültelerinde görmediğini, her iki tarafında birbirlerine kapılarının sonuna kadar açık olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Çakır, şunları kaydetti: “Bundan dolayıdır ki Vekil Rektör olarak Erciyes Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana sürekli destek veren basın camiasıyla birlikte iftar yapmayı yerinde bulduk.”

Prof. Dr. Çakır, 'Erciyes Üniversitesi’nde rektörlük seçiminin ne zaman yapılacağına' dair soruya şu cevabı verdi: “Şu anda seçim tarihi belli değil. Önümüzdeki aylarda olabilir. Tam olarak tarih veremem. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bu tarihi belirleyecek. O yüzden bugünden seçim tarihini söyleyemiyoruz. Seçim tarihi belirlendiğinde bunu siz basın mensuplarıyla paylaşacağız.”

Prof. Dr. Çakır, adaylığı ile ilgili soruya karşılık “Benim şu anki pozisyonumda bunu açıklamamın doğru olacağını düşünmüyorum. Ne zaman seçim tarihini açıklayacak olursam o gün de aday olup olmayacağımı açıklamış olacağım. Bu günden böyle bir tavır sergilemenin daha ahlaki ve etik olacağına inanıyorum.” dedi.