Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (HTİKDF) Genel Başkanı Arif Yakışır, Çarşamba günü yapılacak eyalet meclisi seçimi ile ilgili, "Örgütlü siyasi katılımın ilk basamağı; oyumuzu kullanarak tercihimizi belirlememiz ve varlığımızı hissettirmemizdir." ifadesini kullandı.

Ekonomik kriz ve dünyadaki gelişmelerin etkisi ile göçmenlerin konumunun sürekli kırılgan hale geldiğine işaret eden Yakışır, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Karar mekanizmalarını kısmen de olsa etkilemek, yönetimde söz sahibi olmak, saygın bir varlığımız için oldukça önemlidir. Yapılacak olan eyalet meclisi seçimlerinde Hollanda vatandaşı olan kişiler oy kullanacaklardır. Dışlanan, hakkında hükmü verilen değil, görüşü alınan, katkısı beklenen, ötekileştirilen değil, vatandaş olarak kabul gören, eşit saygın vatandaş olmamız siyasetteki ağırlığımızla doğru orantılıdır.”

Eyalet yönetimlerinde toplumumuzu da yakından ilgilendiren önemli kararların alındığını anlatan Arif Yakışır, şöyle devam etti: “Örneğin, 22 Mayıs 2015 tarihinde eyalet meclisi üyeleri tarafından senato üyeleri seçilmekte. Türk kökenli adaylarımızın, bizlerin meselelerini oralara taşıyacak olan bilinçli aday kardeşlerimizin desteklenerek seçilmelerine yardımcı olmalıyız."