Eroğlu, Kahramanmaraş Valiliğini ziyareti sırasında orman yangınlarındaki sebeplerin birçoğunun insan kaynaklı olduğunu belirterek, "Adana'nın İmamoğlu ilçesindeki yangın vatandaşların attığı sönmemiş sigara izmaritinden çıktı.

Mersin'in Gülnar ilçesindeki 2 vatandaşımızın da öldüğü yangın anız yakılmasından kaynaklandı. Antalya'daki yangının sebebini araştırıyoruz. Yıldırım veya elektrik olabilir diye araştırıyoruz. İzmir'de çıkan yangın da maalesef meyve sandıklarını toplayıp yakmak isteyenler çıkarmış. Yangınların yüzde 90'ı insan kaynaklı. Her şeye rağmen ülkemizde çıkan yangınlar diğer Akdeniz ülkelerine göre çok az. Bu konuda ülke olarak başarılıyız. Son 5 yılda 33 bin 500 hektar orman alanı yandı.

Buna karşılık Fransa, Portekiz, İspanya ve İtalya'da bizimkinin 8-10 katı orman alanları yandı" diye konuştu. Yanan orman alanlarının turizme tahsis edilmesine ilişkin bir soru üzerine Bakan Eroğlu, "Akdeniz kuşağında bu yıl sıcaklar çok etkili ve nem oranı çok düşük oldu. Dolayısıyla hava şartlarına bağlı olarak da yangınlar gelişiyor. Küçük bir alev çok büyük bir yangına dönüşüyor. Yangınlarda kasıt değil ihmal söz konusu. Yangınlara çok kısa sürede müdahale ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda örneğin 2002 yıllarında yangına 1 saatte müdahale ediyordu. Şimdi 20 dakikada müdahale ediyoruz. Bizim zamanımızda yapılmış tahsis yok. 1997 yılında yapılmış bir tahsis var. Biz yanan yerlerin turizme tahsis edilmesinin önüne geçiyoruz. Özellikle belirteyim. Yanan alanları uygun şekilde ağaçlandırıyoruz. Antalya'da yanan alanın tamamını ağaçlandıracağız. Hiçbir şekilde turizme tahsis etmeyeceğiz. Bu kadar basit" şeklinde cevap verdi. Daha sonra Kahramanmaraş Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, DSİ Bölge Müdürlüğü'nde bakanlığı ile ilgili birimlerin yöneticilerinin katıldığı koordinasyon toplantısına katıldıktan sonra kentten ayrılacak. [IMG]http://www.haber46.com.tr/galeriler/68-AgUSTOS-HABERLERi/5.jpg[/IMG]