Yolsuzluk operasyonuyla değişen yeni kabinenin ismi Mücadele Kabinesi olmuş. Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi yazdı. Kabine ilk toplantısında da yargıyı konuşacak. 

Selvi, toplantıda ilk gündem maddesinin, Danıştay'ın Adli Kolluk Yönetmeliği'yle ilgili yürütmeyi durdurma kararı olacağını belirtti...

İşte yeni kabineyle ilgili ilginç bilgiler;

MÜCADELE KABİNESİ

Kabine yeni bakanlarla ilk toplantısını bugün yapacak. Hükümete yönelik operasyonların dalgalar halinde sürdüğü bir sırada gerçekleştirildi kabine değişikliği.

O nedenle, 'Mücadele kabinesi' adı verildi. Mücadele kabinesinin ilk gündem maddelerinden birini, Danıştay'ın Adli Kolluk Yönetmeliği'yle ilgili yürütmeyi durdurma kararı olacak.

HÜKUMET NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Öncelikli olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının Adalet Bakanlığı'na tebliğ edilmesi beklenecek. Danıştay'ın tebliğinden sonra bakanlık, iptal talebiyle Danıştay Dava Daireleri Kurulu'na itirazda bulunacak. Ancak yetinilmeyecek. Adli Kolluk Yönetmeliği'yle getirilen ancak Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan hükümler, bu kez yasa olarak düzenlenecek.

Tabii yönetmeliği jet hızıyla Danıştay'a götüren saat farkıyla karar çıkartan, 'Paralel yargı' 

BU ÇETE SINIR TANIMIYOR

Başbakan'ın hafta sonu yaptığı mitinglerde dile getirdiği gibi, 'Devletin içinde yapılanmaya giden bir örgüt, çete var.' Yine Başbakan'ın da belirttiği gibi bu yapılanma, 'mahremiyet tanımıyor.' Bu yapılanmanın neler yapabileceğini gördü. Kasetse kaset, tehditse tehdit, şantajsa şantaj, alüfteyse alüfte, operasyonsa operasyon.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK, O GÜN ASKER BUGÜN GÜLEN HAREKETİ 

Değişen bir şey yok. O gün asker, bu gün Gülen hareketi. Şimdi geldiğimiz aşamada sorun devlet içindeki örgütlü yapıyla nasıl mücadele edileceği konusunda düğümleniyor.

2013 yılının son MGK'sı, TSK adına yapılan açıklama ile dikkat çekti.

Ben burada Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın, Ergenekon sürecini işaret ederek, 'Orduya kumpas kuruldu' tespitiyle başlayan, TSK'nın açıklamasıyla yeni bir boyut kazanan konudan söz etmiyorum.

Farklı bir noktaya dikkat çekeceğim.

BAŞBAKAN MÜCADELEYE ASKERİ KARIŞTIRMAYACAK 

MGK öncesinde, Gülen vesayeti ile mücadele konusunda değişik eğilimler vardı. Devlet içindeki paralel yapıyla mücadelenin, MGK kararına dönüştürülmesi yönünde yaklaşımlar söz konusuydu.

MGK sonuçlarına bu gözle baktım.

Ancak bu aşamada MGK'da böyle bir tartışmanın yapılmadığı sonucuna ulaştım.

Başbakan'ın, 'Bu mücadeleye askeri karıştırmayacağım. Ben bu yapılanma ile mücadelemi milletimle beraber yapacağım' dediği söyleniyor.