AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Akdeniz ile Karadeniz'in birleşeceğini belirterek: “Başkanımızın bir hayali vardı onun da gerçekleşmesi hepimizi mutlu edecek Türkiye adına. Karadeniz'i Akdeniz'i ulaşım amacıyla karayolu ile birleştirmek” dedi. 

Ramazanoğlu beraberinde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile birlikte yeni atanan Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Metin Maytalman ve Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlunu makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.Ramazanoğlu burada  yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın ulaşımı nedeniyle yeni bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Kahramanmaraş-Kayseri-Göksun karayolu ile Akdeniz'in Karadeniz'e bağlanacağının altını çizen Ramazanoğlu, Narlıya yapılması planlanan uluslar arası Havalimanı ile şehrin topyekün kalkınacağını bildirdi. 

“Narlıda ki havaalanı projesi Kahramanmaraş için kalıcı bir eser olacak” diyen Ramazanoğlu: “Böylelikle iki havaalanımız olacak. Uluslar arası nitelikte bir havaalanın Narlıda  inşa edilmesi Kahramanmaraş'ın bölge ulaşım merkezlerinden biri haline gelmesini sağlayacak. Göksun-Kahramanmaraş-Kayseri bağlantılarını sağlayan ana yolda hızla tamamlanıyor. Birçok tünel bitirilmiş pozisyonda, viyadükler tamamlandı. Bu bakımından Kahramanmaraş bölgenin ulaşım merkezleri haline gelecek” dedi. 

BAŞBAKAN'IN HAYALİ 

Akdeniz ile Karadeniz'i birleştirmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayali olduğunu belirten Ramazanoğlu şunları kaydetti: “Başkanımızın bir hayali vardı onun da gerçekleşmesi hepimizi mutlu edecek Türkiye adına. Karadeniz'i Akdeniz'i ulaşım amacıyla karayolu ile birleştirmek. Ve bunun Akdeniz'e bağlantısından da geçiş güzergahı olması ile Kahramanmaraş'ımız yararlanacak. Hem demiryolu hem karayolu hem de Narlı havalimanı ile Kahramanmaraş'ın bölgenin ulaşımına katkı sunması Türkiye ve hepimiz için önemli bir yatırım. Sadece Kahramanmaraş-Kayseri-Göksun arasındaki o 6 tünel ve 8 viyadükün yatırım maliyeti 800 milyon TL,  1 miyar TL'ye yakın. Hiçbir ile bu kadar büyük bir yatırım yapılmadı bu güne kadar. Yol yatırımı manasında. Hepimizin yüzün ağartacak bir proje.

İSİM KARMAŞASI SON BULDU

Geçmişten gelen ciddi bir problem vardı. Çağlayancerit ilçemizin ismi yazım hatası nedeniyle resmi gazete de yanlış yayınlanmış. Çağlıyan şeklinde yazılmış. Halbuki Çağlıyan diye bir kelime yoktur. Çağlayancerit'e bağlı kimliklerde bu durum görülüyordu. O ciddi bir problem haline gelmişti. Nüfus Cüzdanlarında yeni yıl itibariyle düzenlenmesi aşamasında bununla ilgili bir yasa teklifi verdik. Dolayısıyla yasa teklifi kanunlaştı. Dolayısıyla kanun yoluyla da Çağlayancerit İlçemizdeki ”˜I' harfi ”˜a' hafine dönüştü. Bu suretle doğrusu kanun yoluyla kayıtlara geçmiş oldu. Yeni yıldan itibaren bundan sonra düzenlenecek bütün nüfus cüzdanlarında vatandaşlarımızın doğum yeri olarak Çağlayancerit olarak yazılacak. Kaşeler, mühürler buna göre düzeltilecek. Netice kendisi basit ama etkisi ciddi şekilde sorun yaratan bir problemi de bu şekilde çözmüş olacağız. O bakımdan bütün ilçe isimlerinin değişmesinden önce bütün ilçe isimlerini değiştirdik. Başka ilçe isimlerindeki değişiklikler daha sonra gerçekleşti. Öncelikle ilk adımı biz attık. Bu da tüm Kahramanmaraşlılara ve Çağlayanceritlilere hayırlı olsun. Nüfus cüzdanları dijital, akıllı kimlik kartları şeklinde olacak. Şifreli olacak. Son derece güvenli sistem altyapısı ile hazırlandı. TUBİTAK'ın önderliğinde hazırlandı. Bunun ilk dağıtımı Bolu'da yapıldı. 220 Bin yeni nüfus cüzdanı dağıtımı yapıldı. Pilot çalışma başarıyla tamamlandıktan sonra yeni yıldan itibaren diğer illerde de akıllı nüfus cüzdanlarının dağıtımı başlayacak. Herkesin birer akıllı kimlik kartı olacak. Orada bütün kimlik bilgileriniz dijital ortamda saklanmış olacak” 

Yeni atanan kaymakamlar Maytalman ve Anteplioğlu ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek yeni oluşumu gerçekleştirilen ilçelerdeki idari kadroların tamamlanması ve yerel seçimlerin bitmesi ile birlikte tam anlamıyla hizmete başlayacaklarını söylediler.