Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasının ardından yeni Başbakan olarak seçilen Ahmet Davutoğlu kabinesi konusunda iddialar konuşulmaya devam ediliyor.

Yeniçağ Gazetesi "AKP'de gözler yeni kabinede" başlıklı haberde Ak Parti Grup Başkanvekilive Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın 28 Ağustos'ta olmasa bile 2015 Haziran'ın da yapılacak genel seçimlerin ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yerine geçeceğini iddia etti.

Yeniçağ Gazetesinin konuyla ilgili yaptığı haber şu şekilde:

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halef olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu seçerken AKP'de de yeni Kabine telaşı başladı. İddialara göre yeni oluşacak  Kabine'de 5 isme gidici gözü ile bakılırken 5'inin de görev yerlerinin değişeceği öne sürüldü.

Kalıcılar, gidiciler
Kabine'de koltuğu tartışılmayan tek isim olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın adı geçerken Dışişleri Bakanlığı'na ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yanı sıra AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da adı dillendirilmeye başlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın koltuğuna ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop yakıştırıldı. Gidici isimler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın adı geçerken, yerine Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın geleceği konuşuluyor. AKP Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ile Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da kabinede yer alması beklenenler arasında sayılıyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Ulaştırma Bakanlığı'na kaydırılacağı konuşulurken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise koltuğunu koruyacaklar arasında gösteriliyor.

İmralı müzakerecisi
Bu arada son aylarda yıldızı parlayan isimler arasında bulunan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a da ilginç bir görev bulundu. İmralı ile yapılan pazarlık süreci toplantılarına sürpriz bir şekilde katılmaya başlayan Ünal'ın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yerine 28 Ağustos'ta geçmese bile 2015 Haziran'ın da yapılacak genel seçimlerin ardından oluşturulacak kabinede aynı görevi üstleneceği kaydedildi. Ünal, Grup Başkanvekili olarak İmralı pazarlık sürecinde görüşmeleri  yapacak kişi olarak gösteriliyor.

Yıldırım'ın çıkışı
TBMM'de basın toplantısı yapan eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın örtülü sitemi de kulislerde ilginç yorumlara  yol açtı. Adı Davutoğlu ile birlikte eğilim yoklamalarında ilk sıralarda yer alan Yıldırım'a daha çok 3 dönemlik vekil ve yöneticilerin Başbakanlık verilmesi konusunda görüş bildirdikleri ifade edildi.

Öte yandan, Bakanlar Kurulu, Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında son kez bugün Başbakanlık Merkez Binada toplanıyor. AKP Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu da Dışişleri Bakanı olarak son kez toplantıda yer alacak. Necdet Pekmezci