CHP Samsun milletvekili adayı Kemal Zeybek, "13 yıllık AKP hükümeti döneminde ezilen, hor görülen vatandaşlarımız CHP iktidarında 1. sınıf muamele görecektir. Türkiye’de demokrasinin tek teminatı CHP’dir. Bunu milletimiz görüyor ve izliyor." dedi.

Kemal Zeybek, ziyaretler için geldiği Bafra'da geçtiğimiz günlerde annesi vefat eden Bafralı işadamı Cemal Yıldırım’a işyerinde taziye ziyaretinde bulundu, CHP Bafra İlçe Başkanlığında vatandaşlarla sohbet etti. Burada gündemle ilgili açıklamalarda bulundu Zeybek, "Toplumun her kesimini, emeklisini, asgari ücretlisini rahatlatacak projelerimiz ile yola çıktık. Bu bölgenin bir insanı olarak, sorunları bilen biri olarak Samsunluları, Ankara’da bizler temsil edeceğiz. Sizi temsil noktasında ne kadar güçlü olursam sesimiz o kadar gür çıkar. Ben Samsunlulardan ve bölge halkından o kadar eminim ki beni ve arkadaşlarımı Ankara’ya tam destek ile göndereceklerdir. Ülkemizde tarımsal üretim iflas etmiş durumda. Çiftçiler bankalara borçlandırılmıştır. Şimdi üreticilerimiz seviniyor; şunu aldık bunu aldık. Peki, parasını ödediniz mi. Parası ödenmeyen hiçbir şey sizin değildir. Üretmeyen toplumlar iflas eder." dedi.

CHP olarak üç yıldır yürüttükleri çalışmalar neticesinde hazırladıkları programlar ile üreticinin ve tarımsal üretimini artıracak reformlar yapacaklarını kaydeden
Zeybek, sözlerine şöyle devam etti: "Çiftçinin önünü açacak projeleri hayata geçireceğiz. Parti programımız ortada. Emekliye bayramlarda ikramiye ve intibak yasası, öğrencilerin sorunlarına karşılıksız burs, çiftçilerin sorunlarına üretimin desteklenmesi ve mazotun fiyatının 1,5 TL olması, borçlu vatandaşların kredi kartları borcunun yüzde 80 silinmesi, taşeron olarak çalışan işçilere devlet güvencesi, işsize istihdam sağlama, aile sigortası, asgari ücretin en az bin 500 TL olması. Bizim çalışmalarımız tamam, şimdi sizden bunları gerçekleştirmek için yetki istiyoruz. Ben biliyorum ki Samsunlular bize bu desteği verecek.
8 Haziran'da halkımız CHP iktidarına hazır olsun, bu dönem CHP olarak Samsun’da büyük başarılara hep beraber imza atacağız. Değerli dostlarım şimdi CHP’yi iktidar yapma sırası geldi, üreten Türkiye’yi beraber kurma zamanı geldi.
Bu onur ve başarı sizlerin desteği ile CHP’ye nasip olacaktır. Bu yola inanarak çıktık ve halkımızla her yerde beraber olarak yolumuza devam edeceğiz. Özellikle bilmenizi isterim ki Samsun bizim iktidarımızda tüm Türkiye ile büyüyecek ve gelişecek, sorunlarını çözecek bilgi, birikim ve projelerimizi hayata geçirebilmemiz için halkımızın desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var."

Hedeflerinin en az 5 milletvekilini Samsun’dan TBMM’ye götürmek olduğunu söyleyen Zeybek, "Partimize her geçen gün artan ilgiye kayıtsız kalamayız. Projeleri ve birliği ile CHP iktidarında Samsun tüm sorunları çözülmüş, üreten sanayisi, turizmi üreticisi, esnafı, çiftçisi ile gelişmiş bir şehir olacak. Ekonomik ve sosyal olarak Türkiye’nin en önemli şehirleri arasında hak ettiği yeri alacaktır. Tarihsel misyonu ile Atatürk’ün şehri Samsun’u sizlerin desteği ile özlenen yapısına kavuşturacağız. Bunları yaparken her ilçemizde çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadan vatandaşlarımızın sorunlarının takipçisi ve çözüm merkezi olarak tüm çabamızı ortaya koyacağız. Bugün emeklimize, işçimize, esnafımıza, tüccarımıza, çiftçimize, memurumuza ve gencimize en çok değer veren iktidarın sahibi CHP olacaktır. Sizlerin gören gözü ve işiten kulağı olarak yılmadan çalışacağımızın sözünü veriyorum. 13 yıllık AK Parti iktidarının artık sonu gelmiştir. AKP hükümeti döneminde ezilen, hor görülen vatandaşlarımız CHP iktidarında 1. sınıf muamele görecektir. Türkiye’de demokrasinin tek teminatı CHP’dir. Bunu milletimiz görüyor ve izliyor. Emeklimizden memurumuza, atanamayan öğretmenlerimizden çiftçimize, taşeron işçilerin kadroya alınmasından eğitim gören öğrencilerimize kadar herkese CHP iktidarında yer verilmiştir. AK Parti döneminde Samsun birçok imkanlardan nasibini alamamış ve sürekli geriye giden, üretmeyen, gelişmeyen bir şehir görüntüsü vermiştir. Samsun bizim dönemimizde kaderine terk edilen bir şehir olmayacak. Gelişecek, büyüyecek." diyerek sözlerini tamamladı.