CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek "Cumhuriyet Halk Partisi'nin sizlerle paylaştığı 14 maddelik ilkesi var. Bu ilkeyi kim kabul ederse, bizimle kim beraber olmak isterse, biz onlarla koalisyon hükümeti kuracağız." dedi.

CHP Bafra İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programda partililer bayramlaştı.
Parti binasında düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Hayati Tekin, İl Başkanı Dinçer Soylu, İlçe Başkanı Nihat Oktay, ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, işadamları, mesleki oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda partili vatandaş katıldı.

CHP olarak her zaman barış ve kardeşlikten yana olduklarını vurgulayan CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Bayramların barış ve kardeşlik duygularının pekiştiği günler olduğunun altını çizen Oktay, açıklamasının sonunda tüm dünyada barış ve huzur dolu günlerin yaşanmasını diledi.

CHP İl Başkanı Dinçer Soylu ise "Bayram, toplumun barışının, küskünlerin barıştığı günler yaşatıyor bizlere, il örgütüm adına hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.
Herkesin bayramını kutlayan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin yaptığı konuşmada, “Allah hepimize, hep birlikte, birlik beraberlik içerisinde, huzur mutluluk içerisinde, nice bayramlar nasip etsin. Arkadaşlar her zaman sizlerin emrindeyiz. Düşüncelerimiz ortak, olayları sizlerde biliyorsunuz. 14 maddemiz belirli, koalisyon o çerçevede ne olur, ne olmazı hep beraber izleyeceğiz. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.” diye konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de şunları söyledi: "Türkiye’nin gündemi belli, şu anda bir koalisyon hükümeti kurulacak. Bir gerçek var ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin sizlerle paylaştığı 14 maddelik ilkesi var. Bu ilkeyi kim kabul ederse, bizimle kim beraber olmak isterse, biz onlarla koalisyon hükümeti kuracağız. Bu 14 ilkemiz kabul görülmediği müddet içerisinde olursa, biz koalisyon hükümeti içerisinde yer almayacağız. 14 maddelik ilkemizi kabul ederlerse, biz de hükümet olursak, bu ülkenin geleceğini bu 14 maddenin içerisine sığdırdık. Biz, şu parti, bu parti demeyeceğiz. Biz, ilkelerimizle hükümeti kurup, ülkeyi yönetmeyi sağlamak zorundayız. Bizim 14 tane ilkemizi AKP’nin kabul edeceğini düşünmüyorum. 14 maddeden de partimiz geri dönmeyecektir. Şu anda AKP Ahmet Davutoğlu tarafından yönetilmiyor. Onların milletvekillerinin başı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı, onları seçen de, seçtiren de o, ne yapalım şimdi? Recep Tayyip Erdoğan derse, siz hükümet kurmayın, kurmuş gibi hareket edin. Biz, onların durumlarını görüyoruz. Biz, hükümeti kuracağız diyoruz. Bu düşüncelerle de hareket ediyoruz.”