CHP Samsun milletvekili adayı Kemal Zeybek, "Toplumumuzu sessiz ve derinden kirletiyorlar. Halkımıza akıl ve bilinç körlenmesi yaşatıyorlar. Bir yol ayrımındayız ve şimdi seçim zamanı. Ya aydınlık Türkiye'den yana olacağız ya da karanlığa teslim olacağız." dedi.

CHP Samsun milletvekili adayı Kemal Zeybek, Bafra ilçesine gelerek esnaf ziyareti gerçekleştirdi. CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay tarafından parti girişinde karşılanan Zeybek burada partililerle sohbet etti. Kemal Zeybek yaptığı açıklamada, "Onurlu, kimlikli ve üreten insan olmak demek geçmişin değerlerine sahip çıkmak, hukukun üstünlüğüne sosyal adalete ve demokrasiye inanmak demektir. Gençlerin geleceği, kadınların her alanda var olması demektir. Yoksulun, onurlu mücadelesine omuz vermek de yoksulluğa, yolsuzluğa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe direnmek demektir. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başladığımız var olma mücadelesini, övgü ile bahsettiğimiz Cumhuriyet tarihimizden alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, örgütlü demokrat sivil toplumun partisidir. Bizler özgürlükçü demokrat sivil toplumun yanındayız. Örgütlü toplumlar haksızlığa karşı koyabilen toplumlardır." şeklinde konuştu.

İktidarı eleştiren Zeybek, "Toplumumuzu sessiz ve derinden kirletiyorlar. Halkımıza akıl ve bilinç körlenmesi yaşatıyorlar. Bir yol ayrımındayız ve şimdi seçim zamanı. Ya aydınlık Türkiye'den yana olacağız ya da karanlığa teslim olacağız. İktidar olan AKP, işçiyi, emekliyi, köylüyü, yoksulu ne halde bıraktı, görüyoruz. Demokrasinin sırtındaki karanlık zihniyetlerden kurtulup temel hak ve özgürlüklerimizin mücadelesine güç katmalıyız. Ben inanıyorum ki yoksulun çaresizliğine çare olacağız, temel politikaları hayata geçireceğiz. Yolsuzluğu, adaletsizliği, hukuksuzluğu sona erdirecek projeleri hayata geçireceğiz. Milletvekili olduğum takdirde, emeği ile çalışan tüm emekçilerin hak ve hukuk mücadelesinde onlar ile beraber olacağım. İnanıyorum ki ülkenin ekonomisinin güçlenmesi için elini taşın altına koyan; sanayicisinden küçük esnafına kadar, istihdam sağlayan kurumların sorunlarını bilen; bu kişi ve kurumların yatırımlarda hangi güç koşullarda iş yaptıklarını bilen insan olarak, çözüm noktasında da ben olacağım. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm yolsuzlukların hesabını soracağız. Bizler güç birliği edecek ve bu iktidarın işgalci tavrını sona erdireceğiz. Sonra da iktidar gerçek sahibine, yani halka teslim edilecek. Biz bu mücadelemizi sizler için yapacağız. Bu onurlu mücadelede siz asılsınız ben sizin vekiliniz olabilirsem mücadelemizi hep birlikte yürüteceğiz. Söz veriyoruz; dürüstlükten asla taviz vermeyeceğiz, sözümüzün takipçisi olacağız, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını kuracağız." diyerek sözlerini tamamladı. Partideki sohbetten sonra ise Zeybek Bafra’da ziyaretlerde bulundu.