Cihat Dinler; “Saadet Partisi 42 yıldır “Önce Ahlak ve Maneviyat” bayrağıyla “Yaşanılabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya'nın kurulması için tüm gayreti ile ara vermeden çalışmaktadır. Gençlik ve gençliğimizin geleceğine bizler çok önem veriyoruz. Bu vesile ile 42 yıldır, İnsanlığın bilinçlenmesi ve inancına bağlı bir toplum yetiştirmek için birçok çalışmayı gerçekleştirdik. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın bize söylediği “Bir milletin gücü ne tankıdır nede topu bir milletin asıl gücü imanlı evlatlarıdır.” sözü bizim en önemli çalışma prensibimiz olmuştur. 

Bu vesile ile Sayın Başbakanın “İmanlı Gençlik yetişmemizi engelleyemezsiniz” sözünü hatırlatmak isteriz, ancak bu hükümet döneminde Zinanın suç olmaktan çıkarıldığını, Avrupa uyum yasaları çerçevesinde uyum yasaları çıkartılarak birçok tavizlerin verildiğini de hatırlatmak istiyoruz. 

Soruyoruz. Acaba Zinanın suç olmasını kaldırıp da, nasıl inançlı bir gençlikten bahsedilebilir. Helal gıdanın şüpheli hale getirildiği, Gıda yönetmeliğinin de Domuz türü hayvanların kesim ve kasaplık et statüsüne getirilmesiyle, imanlı gençlik yetişmesi bir çelişki değimlidir? “Faizsiz ekonomi olmaz”,”Faiz günümüzün gerçeğidir.” Diyerek faiz sistemini meşrulaştıran bir iktidarın, yine imanlı gençlik yetiştireceğiz demesi ne kadar gariptir. 

Çarpık olan bir eğitim sisteminden nasıl imanlı gençlik yetiştirilebilecek, “Bir an önce bu verilen tavizlerden kurtulmalıyız. En önemliside bizim milli değerlerimiz arasında ataya,hocaya itaat esastır. Hocasına itaat etmeyen birinin yetiştireceği gençlik gün gelir aynı durumlarla karşılaşmak zorunda kalır. Bunun içindir ki; imanlı gençlik yetiştirecek kadrolar sadakatin kalesi milli görüştedir.”dedi.