Merhaba değerli okurlar.

Bugünkü yazımda aslında pek çok kişinin defalarca kez kaleme aldığı ama yine de istenilen mesafenin katedilemedigi sokak hayvanlarını konu edinmek istedim.

Son yıllarda ülkemizde özellikle evcil hayvan beslemek insanların en önemli hobisi olmuş durumda. Belki bazılarınız ne alaka kardeşim hayvan beslemek hobi olur mu?
Bu bir aşk, bu bir sevgi diyebilir. Peki bu bir aşk ise bu bir sevgi ise en önemlisi bu bir insanlık ise dışarıda gezen veya  barınaklara atılan  bunca cins kedi köpeğin (hayvanin)  ne işi var.

Evet ne yazık ki artık insanlar pet shoplardan oyuncak alır gibi kedi köpek alıyor ve sonrasında bakamayacağını anlayınca ya sokağa atıyor ya da daha vicdanlı ise barınağa bırakıyor. Ben de diyorum ki evcil bir hayvan alırken lütfen onu gerçekten sahipleneceksen, evinin bir üyesi yapacaksan al yoksa lütfen alma veya sahiplenme..

Biz her ne kadar çırpınsakta, çabalasakta biliyorumki bu yazıyı tüm türkiye hatta tüm dünya okumayacak yada okuyamayacak.

O zaman söyle yapalım. Bu yazıyı okuyanlar gelin bir kap suyu bir kap mamayı çok görmeyelim evimizde fazla olan yiyeceği çöpe atmayalım bir köşeye bırakalım. Onlar zaten onu bulur ve sizde büyük bir haz alırsınız.

Artık zararın neresinden dönersek kârdır diyelim. Olan olmuş sokağa atılmış diyelim en azından sokağa atılanlara ve gerçekten doğuşundan beri sokakta yaşayanlara özellikle şu soğuk kış günlerinde lütfen sahip  çıkalım.. 

Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler diyen Hz. Ömer'i örnek alalım.

Son olarak bir de tamamen insanlıktan çıkanlar var. Sokağa bırakılan mamaya tekme atip deviren,  hayvana bırakıldığını bildiği halde evinin çevresinde gezmesin diye su kabını boşaltan "insanlar" var.
Hz.Ömer ile aynı dinin mensubu bir insan olarak onları da Allah a havale ediyorum.

Dipnot: Bazı pet shopların sokak hayvanları için mama kampanyaları yaptığını görüyorum  ve onlara teşekkür ediyorum.

Kalın sağlıcakla