Manavgat Belediyesi 1. Dragon ve Kano Festivali Titreyengöl'de başladı. İki sürecek olan festivale 23 takım katıldı. Festivalin açılışını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptı. Eskişehir, Titreyengöl'de 4 takımla yarıştı.

Eskişehir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Koordinatörü ve Dragon Su Sporları Sorumlusu Turgay Aladağ, 11 kişiyle yapılan dragon su sporunun Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başladığını söyledi. Dragon su sporunu Türkiye'de ilk başlatan belediyenin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Aladağ, Manavgat Belediyesi'nin daveti üzerine Titreyengöl'de yapılan yarışların yapılmasına öncülük ettiklerini kaydetti.

Türkiye'de ilk dragon su sporunu Eskişehir Porsuk Çayı'nda yaptıklarını belirten Aladağ, ilk organizasyonda Manavgat'ta 23 takımın yarışmasının büyük bir başarı olduğunu ve bölgenin zengin su kaynaklarına sahip olmasının bu sporun yaygınlaşması için bir avantaj olduğunu ifade etti. Dragon su sporunun en önemli özelliğinin yılın 12 ayında bir Sevgililer Günü, bir Anneler Günü, bir Babalar Günü, bir Dünya Engelliler Günü farklı günlerde etkinlik yapılabilmesi olduğunu vurgulayan Aladağ, su sporunun bir takım oyunu olduğunu takım oyuncularının kürek çekerken denge bozulması sebebiyle dragonun devrilmesi halinde diskalifiye olduklarını kaydetti. Aladağ, "Dragon su sporu ülkemizde ve dünyada yeni yeni tanınıyor. Eskişehir'de dragon yapımı için 4 takım bulmada çok zorluk çekmiştik. Manavgat'ta ilk etkinlikte 23 takımın olması gurur verici. Özellikle Titreyengöl 7-14 ya grubu optimis sporcuların yetişmesi için çok elverişli. Geçen yıl 480 optimis sporcu yetiştirdik." diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'de zengin su kaynaklarına sahip Manavgat'ta turizmi 12 aya çıkarmak için su sporlarını bu tür etkinliklerle cazip hale getireceklerini söyledi. Bölgenin su sporları turizminde cazip hale gelmesi için 1. Manavgat Belediyesi Dragon Festivali'ni başlattıklarını belirten Sözen, bölgede turizmin 7 aydan 12 aya çıkması ve turizmi çeşitlendirmesi adına yararlı gördüklerini kaydetti.

Manavgat'ın yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonlarından biri olduğunu dile getiren Sözen, bu tür etkinliklerle bölgede su sporlarını en yüksek seviyeye çıkarmak için çalışacaklarını ifade etti.