Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı katkılarıyla, 1. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali gerçekleşti. Halk için kültürel gece programları düzenlendi.

Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyeti kapsamında yapılan festival kortej yürüyüşü ile başladı. Festival ilk gün güreş müsabakalarını sahne oldu. Daha sonra Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivaline Türkiye’den 41 ayrı dernek-kulüpten 270 ve 22 yabancı ülkeden 89 yarışmacı ile toplamda 359 geleneksel okçu katıldı.

Geleneksel okçuluk kapsamında vur geç puta koşusu, sabit puta koşusu, limitsiz menzil koşusu, Göç Börü oyunu, Cemal Hünal atlı gösterileri, atlı okçuluk gösterileri, ülke gösterileri, ülkeler takım yarışmaları, geleneksel okçuluk paneli yapıldı. Dereceye giren yarışmacılara 1.'ye 1000 dolar, 2.'ye 500 dolar, 3.ye ise 250 dolar ödül verilecek.

İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, kaymakamlık, belediye ve Avasım Derneği olarak geleneksel okçuluğun ve Türk kültürünün hizmetkârlığını en iyi şekilde yapmanın çabası içinde olduklarını belirtip, "Toplu resme baktığımızda uluslararsı buluşmanın Türk ve Dünya Kültüründe, geleneksel okçuluğa katkı sağladığı aşikârdır. Bize Türkoğlu Avasım Derneği olarak bu mutluluğu yaşatan iyi niyetle yanımızda bulunan tüm katılımcılara teşekkür eder şükranlarımı sunarım." dedi.