Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi’nin düzenlediği 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 13 ayrı kategoride toplam 200 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı Faruk Akkoyun kazandı.

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri Çamcı Yolu üzerinde Melek Yüksekokulu yanında ki güreş alanında gerçekleştirildi. Güreşlerde Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 200 güreşçi mücadele etti. Pehlivanların mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edildi.

Kırkpınar Başpehlivanlarından Hasan Tuna, Kadir Ergin, Güngör Ekin, Ahmet Kavakçı, Faruk Akkoyun gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu. Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibi Hasan Zeybek’i mağlup eden Faruk Akkoyun, Edremit Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Yağlı güreşlerin sembolü olan “Güreş Ağalığı” seçimini ise 50 bin lira ile işadamı Mehmet Semerci kazandı. Başpehlivan Faruk Akkoyun, ikinci Hasan Zeybek, üçüncü Arif Akın ve Fevzi Çakır’a madalyaları Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından verildi. Diğer kategorilerde dereceye giren güreşçilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Fatma Özgirgin, Güreş Ağası Mehmet Semerci, Ed-Bel Ltd. Şti Genel Müdürü İbrahim Yakın tarafından verildi.

Güreşlerde tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi görev yaparken, sunuculuğunu ise Kırkpınar Güreşlerinin Baş cazgırı Pele Mehmet lakaplı Mehmet Tura yaptı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yağlı güreşlerin yaz mevsiminde yapıldığı ancak şehitlerimiz nedeniyle ertelendiğini belirterek, “Geçmişten günümüze en önemli kültürlerimizden olan Ata sporumuz yağlı güreşleri ilçemizde devam ettiriyoruz. Mücadele eden tüm sporculara ve izlemeye gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kamil Saka’nın talimatı ile güreşlerin sembollerinden olan davul zurna ekibi tarafından eğlenceli müzikler yerine cenk havası çalındı.

Güreşleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirign, İvrindi Belediye başkan Yardımcısı Adem Karabıyık, CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Ensar Aytekin ve çok sayıda güreşsever takip etti.