2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'ndaki ikinci maçında Türkiye, İspanya karşısında hiç bir varlık gösteremedi ve salondan 104 - 77 gi.i farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Almanya'nın Berlin şehrinde oynanan maçlarda grubun ilk maçında İtalya'yı 58 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta yenerek galibiyetle başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, gruptaki ilk maçta turnuvaya 80-70 Sırbistan yenilgisiyle başlayan İspanya karşısında varlık gösteremedi ve fark yiyerek salondan 104-77 yenik ayrıldı.

Ali Muhammed (Bobby Dixon), Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ilk beşiyle maça çıkan 12 Dev Adam, İspanya maçına tutuk başladı. İlk çeyrekte etkili olamayan A Milli Basketbol Takımı, özellikle son anlarda Cedi Osman ile ribauntları ve sayıları bulurken farkın artmasını da önleyen isim oldu. İspanya bu bölümü 24-18 önde tamamladı.

İspanya ikinci çeyrekte de üstünlüğü bırakmadı. Özellikle kenardan gelen oyuncuların da katkısıyla üstüste sayı bulan İspanyollar, bu çeyreği de etkili oynadı. İlk yarının son dakikalarında oyun disiplininden kopmayan İspanya, devreyi de 54-38 üstün tamamladı.

İspanya 3. çeyreğe 10-0'lık seriyle başladı ve fark bir anda 64-38 olurken, fark 26 sayıya çıktı. Ersan İlyasova, ay yıldızları ayakta tutmaya çalışsa da, oyun disiplininden kopmayan İspanya, bu periyotta sahneye çıkan Rudy Fernandez'in sayılarıyla da farkın sürekli 24 sayı altına düşmesine izin vermedi ve bu çeyreği de 81-56 önde tamamladı.

A Milliler için 4. çeyrek de kötü başladı. İspanya direncini bir türlü kıramayan ve sayılara engel olamayan milillerde, 4. çeyreğin başlangıcından 20 saniye sonra da Oğuz Savaş 5. faulle oyun dışı kaldı. İspanya karşılaşmanın sonuna kadar oyun disiplininden kopmadı ve karşılaşmadan da 27 sayı farkla 104-77 galibiyetle ayrıldı.

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımı, turnuvanın ikinci gününde İspanya'ya 104-77'lik skorla mağlup oldu.