EuroBasket 2015 hazırlıklarına Çeşme kampıyla başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, kondisyon ve güç depolamak için ise İtalya'ya gitti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, İstanbul'da bugün yaptığı son antrenman ve ardından gerçekleştirilen sponsorluk imza töreni sonrası kamp yapmak üzere İtalya'nın Bormio şehrine gitti. Ay yıldızlı ekip İtalya'da Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde kondisyon ve taktik çalışması yapacak. Bormio'da Tunus ile iki de hazırlık maçı oynanacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımı kadrosunda Furkan Korkmaz, Kartal Özmızrak, Egemen Güven, Emircan Koşut ve Kenan Sipahi gibi Avrupa basketbolunun geleceğini şekillendirecek yetenekler ilk defa ay yıldızlı A Milli formayı giyecek.

Kafile daha sonra Avrupa şampiyonasına hazırlık amacıyla 12-15 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da oynanacak turnuvada Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Bosna Hersek, Yunanistan ve Tunus ile karşılaşacak.

EuroBasket 2015, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma yolunda da büyük öneme sahip. Turnuvanın ilk tur grubunu Berlin’de oynayacak olan A Milliler, burada Almanya, İspanya, İtalya, Sırbistan ve İzlanda ile karşılaşacak.

OYUNCULARIN HEDEFİNDE 2016 RİO OLİMPİYATLARI VAR

Bu arada İtalya seyahati öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularından Oğuz Savaş ve Sinan Güler, iyi bir hazırlık kampını hedeflediklerini belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları'na gitmek istediklerini söylediler.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın tecrübeli isimlerinden Oğuz Savaş, yaptığı açıklamada, "Yine her seferinde olduğu gibi İtalya'ya Bormio kampına gidiyoruz. Bunun öncesinde 5-6 günlük bir Çeşme kampı oldu. Bu kamp Bormio kampına hazırlık niteliğindeydi. Bu kampta ise zorlu bir süreç bizi bekliyor. Ama tabi bu yıllardır alışık olduğumuz bir süreç. İnşallah kazasız, belasız ve sağlıklı bir şekilde bu kampı atlatırız. Hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Avrupa şampiyonasına hazırlanmak için ondan sonra da vaktimiz olacak. Fakat kamp sürecinde en önemlilerinden birisi burası, inşallah en iyi şekilde geçiririz." dedi.

Takıma yeni katılan genç oyuncularla ilgili bir soru üzerine ise Oğuz Savaş, "Evet takıma katılan genç oyuncu arkadaşlarımız var. Ama tabii ki hepsi alt yapılarda başarılı olmuş, şampiyonluklar yaşamış arkadaşlar. Buraya da uyum sağlayacaklardır, biz de onlara elimizden geldiğince yardım edeceğiz. Takıma bir enerji bir dinamizim mutlaka katacaklardır. İnşallah güzel bir uyum sağlayıp, birlikte iyi şeyler yapmak için uğraşacağız." dedi.

Sinan Güler ise İtalya'ya kondisyon depolamaya gittiklerini, ciddi bir kampın başladığını belirterek, "Şampiyonaya yaklaşık 36-37 günlük bir süreç var. Bu sürecin sakatlık yaşanmadan geçmesini diliyoruz. Ve umuyoruzki en iyi şekilde hazırlanıp olimpiyat vizesi almak için elimizden geleni yapacağız." dedi.