Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda ön elemeler sonunda ilk 16'ya kalan takımların kura çekimi yapıldı.

Mozaik Derneği'nde yapılan kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerden Ayhan Bermek, tertip komitesi üyelerinden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış ve ilk 16'ya kalan ülke takımlarının kaptanları katıldı.

105 farklı ülkenin katılımı ile başlayan turnuva 28 Nisan tarihinde oynanacak final maçı ile son bulacak.

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu’na bağlı derneklerin 2002 yılından bu yana organize ettiği Uluslararası Futbol Şampiyonası’nın bu yıl on üçüncüsü gerçekleşirken, 105 farklı ülkenin temsili milli takımlarında yer alan öğrenciler şampiyonada fair-play adına meşin yuvarlağın etrafında buluşuyor.

NİJERYA KAPTANINDAN ANLAMLI SÖZLER

Kura çekiminden sonra turnuvaya katılan ülkeler adına söz alan Nijerya takım kaptanı Umar Bala Ahmal de yaptığı açıklamada, "Öncelikle bu kadar insanı bir araya getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyon olmasıydı bizler İstanbul’da birbirimizi tanıyıp bulamazdık. Bu organizasyon sayesinde bir araya geliyoruz. Ben kaptan olarak arkadaşlarıma şunu söylüyorum. 'Siz üzülmeyin biz kazansakta kazanmasakta bir şeye yaramaz. Bir tane kupa verilecek bir tane madalya verilecek bize. Bunlar önemli değil kalıcı değil ama bizim aramızda olan arkadaşlık daha önemli. Kupa önemli değil kazansanızda kazanmasanızda. Zaten hepimiz burada şampiyon olamayız. Bir tane şampiyon olacak ama önemli olan bizim aramızda sevgi olsun saygı olsun. Bence bu daha önemli." dedi.

Dünyanın değişik ülkelerinden gelerek Türkiye'de eğitim hayatını sürdüren öğrelinciler, turnuva sayesinde büyük dostluklar kurduklarını belirterek, "Hepimiz dünyanın değişik yerlerinden gelip Türkiye'de farklı farklı üniversitelerde okuyoruz. Turnuva sayesinde bir araya geliyoruz. Yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Dünya buradan kardeşlik ve dostluk mesajı veriyoruz." diye konuştu.

AYHAN BERMEK: BU ORGANİZASYON BİR BARIŞ ADIMI

Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Ayhan Bermek de dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. Bermek, şöyle konuştu:

"Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu'nun bu organizasyonu yapmasından ben fevkaleden mutluyum. Bütün yöneticilerini bu vesile ile tebrik ediyorum. Büyük bir organizasyon. Bu bir barış adımı. Epey insan birbirini tanıyor. Mücadele ediyor ve yarınlara hazırlanıyor. Bu turnuva sayesinde yeni arkadaşlıklar ediniyor. Herkes birbirini daha iyi tanıyor. Dünyaya kardeşlik mesaji veriliyor."