19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

15 Mayıs Cuma günü, Menderes Spor Salonu önünden, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde sporcu, antrenör, spor federasyonları il temsilcileri ve diğer görevlilerin katılımıyla 'Gençlik Haftası Yürüyüşü' gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Etkinlik kapsamında Seyhan Baraj Gölü’nde yelken, kano, kürek yanı sıra güreş, voleybol, yüzme, halter, basketbol, hentbol, karate, wushu, muay thai, judo, boks, atıcılık, bisiklet, masa tenisi, jimnastik, step-aerobik, oryantiring, okçuluk, tenis, badminton, satranç, işitme engelliler futbol ile engelliler dans gösterileri ve eğitsel oyunlar olmak üzere 25 branşta spor etkinliği gerçekleştirilecek.

Ayrıca DSİ Baraj Çamlığı’nda Ergin İzci Kampı yanı sıra fener alayı yapılacak. Öğrenciler arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Gençlik Merkezi lider ve üyeleri, huzurevini ziyaret ederek, tişört, şapka, kitap, bayrak ve broşür dağıtacak. 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu da konser verecek.

Etkinlikler kapsamında 20 Mayıs Çarşamba günü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda halka açık ücretsiz TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Çiğdem Gürdal ile kuruluşunun 33. yılını kutlayan Adana Öğretmenler Korosu Şef Faik Kasapoğlu yönetiminde Türk sanat müziği konseri verecek.