Beş gün sürecek olan 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali, 10 ülkeden 250 sporcunun katılımıyla Sorgun Çamlığı'nda başladı. İlk gün yarışlarında 10 ülkeden katılan 250 sporcudan 110'nun yabancı olduğu belirtildi.

Beş gün süresince Türkiye'de Manavgat'ta Sorgun Çamlığı, Titreyengöl, Seleukeia Antik Kent, Selge Antik Kent ve Side Antik Kent etaplarında yapılacak olan oryantiring yarışlarına İsveç, İsviçre, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Sırbistan, Bulgaristan, Avusturya, Rusya ve Türkiye'den 110 yabancı ve 140 yerli olmak üzere toplamda 250 sporcu katıldı.

1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali Yarış Direktörü Veysel Güler, yaptığı açıklamada, beş etapta yapılacak olan yarışların amacının her yıl 4 milyon turistin tatile geldiği Manavgat'ta kış turizmini canlandırmak olduğunu söyledi. Güler, ilk kez yapılan yarışmaya 9 ülkeden 110 yabancı sporcunun katılmasının ise başarı olduğunu açıkladı.

Manavgat'ın doğal güzelliği, kültür ve arkeolojik zenginliğiyle dünyanın sayılı oryantiring parkur alanlarında biri olduğunun altını çizen Güler, "Dünyada başta İskandinav ülkeleri olmak üzere yaygın şekilde yapılan oryantiring sporu ülkemizde de etkin bir şekilde yapılmaya başlamıştır. Festivalle ölü sezon diye tabir edilen dönemde Manavgat'ta turizmi canlı tutmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle Manavgat'ı doğa sporları turizminde cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Başta Avrupa ve İskandinav ülke sporcuları olmak üzere bölgeye kışın daha fazla turist çekmek için bu tür organizasyonlarla Side Antik Kent, Seleukeia Antik Kent, Selge Antik Kent, Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl'ün tanıtımını yapıyoruz." diye konuştu.

Oryantiring sporunun 7'den 87 yaşına kadar herkesin yapabileceği bir spor olduğunu belirten Güler, İskandinav ülkelerinde koşarak yön bulma sporunu dede, oğul ve torunun birlikte yaptığının altını çizdi. İsveç'ten 9 yaşındaki oğulları Malte ile birlikte yarışlara katıldıklarını belirten Tomas-Caroline Albinnson çifti, Türkiye'ye ilk defa geldiklerini, Sorgun Çamlığı'nın doğal güzelliğine hayran kaldıklarını söyledi.