Bursa’da 24 yıldır düzenlenmeyen Balkan Güreş Şampiyonası bu yıl 2. kez Yıldırım Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Şampiyonaya 10 ülkeden 240 sporcu katılacak.
Yapılacak olan şampiyonanın tanıtımı için Yıldırım Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve Balkan ülkelerinin temsilcileri basın mensupları ile bir araya geldi. Şampiyona hakkında bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, "Bursa’da 24 yıldır özlenen Balkan Şampiyonası yeniden canlandı. Geçen yıl uzun bir aradan sonra ilk kez bu şampiyona düzenlendi. Bu yıl da güçlenerek devam ediyor. Bu şampiyona Bursa için, Türkiye için ve Balkanlar için oldukça önemli. Bursa bir Balkan kenti, Balkan göçmenlerinin oldukça fazla olduğu bir şehir. Balkan Şampiyonası’na 10 farklı ülke katılacak ve 240 sporcumuz mücadele edecek. Bu güzel organizasyon Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde 14-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek" dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise şampiyonanın düzenlenmesi için atılan adımları anlattı. Federasyon Başkanı olduğunda çalışmalara başladığını dile getiren Aydın, "Ben bu konuyu Avrupa ve Dünya Güreş Birlikleri’ne taşıdım. Öncelikle Bursa bir Balkan kenti, ayrıca 24 yıldır Balkan Şampiyonası gerçekleştirilmiyor. Balkan güreşi bu durumdan büyük bir zarar görüyor. Hem Balkan güreşini yeniden canlandırmak hem de Balkan ülkeleri ile dostluğumuzu pekiştirmek için çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.
Etkinliğe ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise yaptığı açıklamada, "Yerel yönetim olarak bizler bu tarz organizasyonlarda hem ilçemiz, şehrimiz hem de ülkemiz için iyi bir şey yaptığımızı düşünüyoruz. Uzun yıllardan sonra kültürel olarak, sosyal olarak bizi bir araya getiren bu etkinliği gerçekleştirecek takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Aslında her şey hayallerle başladı. Bizim ilk göreve geldiğimizde idealimiz spor şehri oluşturmaktı. Spor müsabakaları düzenlemek öncelikle spor yapacak insanların olmasını gerektirir. Bu açıdan potansiyeli yüksek olan ilçemizde yaklaşık iki yüz elli bin genç var" dedi.