Bakırköy Belediyesi, Birleşmiş Milletler Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bisikletliler Derneği tarafından 2.'si düzenlenecek Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali 11-13 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Yeşilyurt Çukur Orman Park’ta (Yeşilyurt Spor Kulübü yanı) yapılacak organizasyonla ilgili konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu bisikletlileri Bakırköy'e davet etti.

Bakırköy Belediyesi, Birleşmiş Milletler Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bisikletliler Derneği tarafından 2.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali 11-13 Haziran tarihleri arasında Yeşilyurt Çukur Orman Park’ta (Yeşilyurt Spor Kulübü yanı) yapılacak.

Konserler, geziler ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı bisiklet festivali 11 Haziran 2015 Perşembe günü saat 19.00’da Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da bisikletiyle katılacağı "Pedallar Geleceğimiz İçin Dönüyor" akşam turuyla başlayacak.

Bisikletliler, 12 Haziran Cuma günü saat 10.00’dan başlayarak Boğaz Turu yapacaklar. Festival aynı gün saat 16.00’dan itibaren Yeşilyurt Çukur Orman Park’ta BMX yarışları, workshoplar, sunumlar ve saat 21.30’da da Yirmisekiz inc konseri ile devam edecek.

"TARİHİ YARIMADA’NIN KALBİNE GİDİYORUZ"

Bisikletliler, 13 Haziran-Cumartesi günü de saat 10.00’dan hareketle "Tarihi Yarımada’nın Kalbine Gidiyoruz" gezisine katılacaklar. 13 Haziran’da ayrıca saat 16.00’dan itibaren Yeşilyurt Çukur Orman Parkt’ta Downhill Show, sergiler, bisiklet futbolu ve akrobasi gösterileri olacak. Saat 21.30’da da Okay Temiz konseri gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 15 bin bisikletlinin katılması beklenen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi 14 Haziran Pazar günü 09.30’da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nin önünden başlayarak Mecidiyeköy - Balmumcu - Boğaz Köprüsü (tahmini saat 10.00) - Beylerbeyi - Üsküdar istikametinden devam edecek ve Harem’de son bulacak.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da Yeşilyurt Çukur Orman Park’ta bisikletliler için kamp alanı ayrıldığını ifade ederek, "Yurdun her yerinden bütün bisiklet sevdalılarını karbon salınımına dikkat çekmek için festivale bekliyorum." dedi.