Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı ile Romanya arasında 24-25 Temmuz 2015 tarihlerinde oynanacak 2015 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Erkekler Avrupa Ligi 3. hafta maçlarının basın toplantısı, karşılaşmaların oynanacağı Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya CEV Turnuva Sorumlusu Slobodan Milosevic, Türkiye Voleybol Federasyonu Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Shimonsky, A Erkek Milli Takım Menajeri Muhammet Görken ile turnuvada mücadele edecek Türkiye ve Romanya takımlarının antrenör ve kaptanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Shimonsky, “Türkiye Voleybol Federasyonu olarak Avrupa Ligi'nin bir ayağına Çanakkale’de evsahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Herkese hoş geldiniz diyorum. Bizi güzel maçlar bekliyor. Çanakkale seyircisini Anafartalar Spor Salonu’na davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Ardından söz alan Milosevic ise Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirerek, “Voleybol dünyanın en büyük spor ailesi ve biz de bu ailenin bir parçasıyız. Avrupa Ligi, kaliteli voleybol oynanan, çok önemli bir organizasyon. Çanakkale’de iki Balkan ülkesi mücadele edecek. Güzel voleybol oynanacağına eminim. Türkiye Voleybol Federasyonu’na, bize sunduğu çok iyi şartlar sebebiyle teşekkür ediyorum.” dedi. Genç bir takımla mücadele ettikleri Avrupa Ligi’nde tecrübe kazanmayı hedeflediklerini ifade eden Menajer Görken de, “Türkiye’nin en güzel yerlerinden birinde oynayacak olmanın sevinci içindeyiz. U23 Erkekler Dünya Şampiyonası öncesinde genç oyuncularımıza, tecrübe kazandırmak için daha çok şans vereceğiz. Burada iyi bir voleybol seyircisi mevcut, onları salonda görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. Antrenör Zanini ise, “Çanakkale halkına, misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Asıl hedefimiz genç oyuncularımıza tecrübe kazandırmak olsa da kazanmak için sahada olacağız. Daha iyi voleybol oynamaya çalışacağız. Avrupa Ligi’nde çok sayıda güçlü takım yer alıyor. Bu turnuva, kendimizi geliştirmemiz adına önemli bir fırsat. Katılma hakkını geç elde ettiğimiz U23 Erkekler Dünya Şampiyonası’na hazırlanmak için çalışıyoruz.” dedi. Milli takım kaptanı Caner Pekşen de, “Güzel bir hazırlık süreci geçirdik. Geride kalan maçlarda eksiklerimizi gördük. Çanakkale’de oynayacağımız her iki karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz.” diye konuştu.

Romanya takımının antrenörü Danut Pascu ise, “Bize gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çanakkale çok güzel bir şehir ve güzel bir salonda oynayacağız. İyi voleybol oynamak için buradayız. Türkiye, genç ve kaliteli bir takım. Maçların zorlu geçeceğine eminim. Herkese başarılar diliyorum.” derken kaptan Adrian Radu Gontariu, “Burada olmaktan çok memnunuz. Hedeflerimizi maç maç düşünüyoruz. Türkiye’den en az bir galibiyet alarak dönmek istiyoruz. Rakibimiz de kazanmak için elinden geleni yapacağı için iyi maçlar olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Belarus, Hırvatistan, Romanya, Slovenya ve Yunanistan ile birlikte 2015 CEV Erkekler Avrupa Ligi B Grubu’nda yer alan milli takım, turnuvanın 3. hafta mücadelesinde 24-25 Temmuz tarihlerinde Romanya ile iki maç yapacak. Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda oynanacak her iki karşılaşma da saat 19.00’da başlayacak.