Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda 3-5 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 2015 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Grand Prix’i C Grubu maçlarının basın toplantısı Ankara Sürmeli Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Akif Üstündağ ile birlikte turnuvada mücadele edecek takımların antrenör ve kaptanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Başkan Vekili Akif Üstündağ, "Kısa bir süre önce ilk defa düzenlenen Avrupa Oyunları’nda şampiyon olan A Bayan Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Voleybolda peş peşe önemli organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Avrupa Oyunları’ndan bir hafta sonra Ankara’da 2015 FIVB Grand Prix’i C Grubu maçlarına ev sahipliği yapacağız. Tüm takımlara hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum. Ankaralı sporseverler her zaman takımımızın yanında oldu. Bizi yine yalnız bırakmayacaklardır. Herkesi Başkent Voleybol Salonu’na bekliyoruz." dedi.

Ankara seyircisine iyi voleybol izletmek istediklerini belirten A Bayan Milli Takım antrenörü Ferhat Akbaş ise yaptığı açıklamada, "Bize verdikleri destek için TVF Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Umarım Ankara seyircisine voleybol dolu çok güzel üç gün yaşatırız. İyi voleybol oynamak için buradayız. Rusya ve Almanya’da da aynı şekilde mücadelemize devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

Milli takımın kaptanı Güldeniz Önal ise yaptığı açıklamada, "Avrupa Oyunları’nı çok güzel bir başarı ile geride bıraktık. Grand Prix’de de büyük bir konsantrasyonla mücadele edeceğiz. Ankara seyircisiyle çok güzel turnuvalar geçirdik. Yine güzel bir turnuva olacağına eminim. Bizi Başkent Voleybol Salonu’nda yalnız bırakmayacaklardır. Olabildiğince fazla puan alarak ikinci haftaya geçmek istiyoruz." dedi.

Belçika antrenörü Gert Vande Broek, yaptığı açıklamada, "Oynayacağımız üç maçta galibiyet alacağımızın garantisini veremem ama en iyi mücadelemizi sergileyeceğimizi garanti edebilirim. Rakiplerimizden bir şeyler öğrenebilmek için çalışacağız." derken; Belçika kaptanı Charlotte Leys ise "Grand Prix’de ilk defa bu seviyede maçlar oynayacağız. Bu yüzden çok heyecanlıyız. Çok güzel bir turnuva olacağını düşünüyorum." dedi.

Türkiye’de çok güzel bir misafirperverlikle karşılandıklarını belirten İtalya antrenörü Marco Bonitta de yaptığı açıklamada, "Günden güne daha iyi olmak için çalışacağız. Burada olmak çok güzel. Oyuncularımızın bir kısmı yeterli uluslararası tecrübeye sahip olmasa da elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullanırken, İtalya kaptanı Valentina Arrighetti de "Oyunumuzu her maç biraz daha geliştirmek ve alabildiğimiz kadar puan almak istiyoruz. Bizi güzel bir hafta bekliyor." yorumunu yaptı.

Bir kez daha Ankara’da oldukları için mutlu olduklarını vurgulayan Amerika Birleşik Devletleri antrenörü Karch Kiraly de açıklamasında "Ankara’da geçen sene olduğu gibi yine çok güzel bir ortam var. Bu güzel organizasyon için TVF’ye teşekkür ediyoruz. Güçlü rakipler karşısında kendimizi test edeceğiz ve takımımızın durumunu göreceğiz." derken, takım kaptanı Courtney Thompson da açıklamasında, "Burada olduğumuz için çok heyecanlıyız. Geçtiğimiz yıl Türkiye ile çok keyifli bir maç oynamış ve beş set sonunda mağlup olmuştuk. Maçların başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak 2015 FIVB Dünya Grand Prix’i C Grubu mücadelesinde tüm karşılaşmalar TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Üç gün sürecek organizasyonun maç programı şu şekilde:

Yarın
16.00 Amerika Birleşik Devletleri – İtalya
19.00 Türkiye – Belçika

4 Temmuz Cumartesi
16.00 İtalya – Belçika
19.00 Türkiye – Amerika Birleşik Devletleri

5 Temmuz Pazar
16.00 Belçika – Amerika Birleşik Devletleri
19.00 Türkiye – İtalya

Turnuvada mücadele edecek A Bayan Milli Takımı'n kadrosu şu şekilde:

Teknik kadro
Menajer: Nilüfer Shimonsky
Antrenör: Ferhat Akbaş
Yardımcı Antrenör: Onur Çarıkçı
Yardımcı Antrenör: Dehri Can Dehrioğlu
İstatistik: Saim Pakkan
Kondisyoner: Gençer Yarkın
Doktor: Erdal Hancı
Fizyoterapist: Aydan Niziplioğlu
Masör: Sibel Kahyalıoğlu

Sporcular: Aslı Kalaç, Ceylan Arısan, Çağla Akın, Dicle Nur Babat, Gizem Karadayı, Gözde Yılmaz, Güldeniz Önal, Kübra Akman, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Nilay Özdemir, Polen Uslupehlivan, Seda Aslanyürek, Seniye Merve Dalbeler.