Türkiye’nin ev sahipliğinde 19-21 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu’nda düzenlenecek 2015 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi F Grubu 2. Hafta maçlarının basın toplantısı Burhan Felek Voleybol Salonu basın toplantı odasında gerçekleştirildi.

Toplantıya FIVB Turnuva Sorumlusu Philip Berben, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi ve TVF Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Shimonsky ile birlikte turnuvada mücadele edecek takımların antrenör ve kaptanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Başkan Vekili Mustafa Ekşi tüm takımlara hoş geldiniz diyerek başladığı sözlerine, "Afrika, Amerika ve Avrupa kıtalarında yer alan bu üç ülkenin temsilcileri ile Türkiye’nin de içinde yer aldığı Avrupa ve Asya kıtalarının kesiştiği, dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’da birlikte olmaktan çok mutluyuz. Üç gün sürecek maçların ülkelerimizin dostluğunun gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum. Tribünlere gelecek taraftarlara ve maçları televizyondan izleyecek seyircilere güzel maçlar izlettireceğine inandığım takımlara TVF başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

FIVB Turnuva Sorumlusu Philip Berben ise yaptığı açıklamada, "Daha önce de çok defa Türkiye’de bulundum. Tüm kontrollerin ardından burada çok iyi şartların olduğunu söyleyebilirim. 3. Grubu oluşturmak voleybolu yaymak adına doğru bir karar oldu. Tüm gruplarda yüksek seviyede voleybol oynanıyor. Her zaman başarılı organizasyonlara imza atan TVF’ye teşekkür ediyorum." yorumunu yaptı.

İlk hafta maçlarında aldıkları sonuçlardan memnun olmadıklarını belirten A Erkek Milli Takım Antrenörü Emanuele Zaniniz de yaptığı açıklamada, "Şu an beş puanımız var. Karadağ’da oynadığımız üç maçta da yaptığımız hatalar, yakaladığımız avantajların yok olmasına neden oldu. Dünya Ligi uzun bir turnuva ve özellikle genç sporcularımızın tecrübe kazanması açısından çok önemli. İkinci defa bu organizasyonda yer alıyoruz. Uluslararası tecrübe edinmek için bu ve benzeri turnuvalara ihtiyacımız var. İstanbul’da oynanacak maçlarda daha iyi performans sergilemeyi hedefliyoruz." dedi.

Milli Takım kaptanı Ulaş Kıyak ise "İlk hafta maçlarında istediğimiz voleybolu dönem dönem sergileyebildik. Bazen çok yüksek seviyede oynasak da bazen çok sayıda basit hata yaptık. Önemli puanlar kaybettik. Burada kendi seyircimiz önünde elimizden geleni yapacağız. İyi bir çalışma sürecini geride bıraktık. Umarız her şey istediğimiz gibi olur." ifadelerini kulandı.

Karadağ antrenörü Slobodan Boskan, "Geçen hafta sergilediğimiz performanstan çok memnunum. Üçte üç yaptık ama o maçlar geride kaldı. İlk mücadeleye konsantre olmaya çalışıyoruz. Yine iyi sonuçlar almak istiyoruz.” derken, takım kaptanı Vojin Cacic “Karadağ’daki ilk grupta sergilediğimiz oyundan dolayı çok mutluyuz. Şu an yolun yarısındayız. Liderliğimizi korumak zor olacak. Karadağ’daki gibi oynarsak bunu başarabiliriz." yorumunu yaptı.

Porto Riko antrenörü Javier Gaspar İstanbul’da bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, "İlk hafta istediğimiz sonuçları alamasak da bizim için iyi bir deneyim oldu. Takım halinde oynamayı sürdürmek istiyoruz." derken, takım kaptanı Hector Soto gelişimlerini sürdürmek ve galibiyet almak istediklerini belirtti.

Tunus antrenörü Fethi Mkaouar seviyelerini yükselterek taraftarlara en iyi performanslarını izlettirmek istediklerini vurgularken takım kaptanı Marouane M’rabet ise "Bir önceki haftayı galibiyetle kapatmak bize güven verdi. Daha iyi olmak ve elimizden geldiğince galibiyet almak istiyoruz." dedi.

Yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak 2015 FIVB Dünya Ligi F Grubu 3. Hafta mücadelesinde tüm karşılaşmalar TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. Üç gün sürecek organizasyonun maç programı şu şekilde:

Yarın
17.00 Karadağ – Tunus
20.00 Türkiye – Porto Riko

20 Haziran Cumartesi
17.00 Porto Riko – Karadağ
20.00 Türkiye – Tunus

21 Haziran Pazar
16.50 Tunus – Porto Riko
19.50 Türkiye – Karadağ