Manisa'da 16.'sı devam etmekte olan Mercedes-Benz Ege Kupası'nın resmi yemeği, Anemon Hotel'de düzenlendi.

Resmi yemeğe Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Azmi Açıkdil, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Roberto Carlos, TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, MHK üyeleri Erol Ersoy ve İbrahim Aksoy, TFF Üst Klasman hakemlerinden Tolga Özkalfa ile Yunus Yıldırım, turnuvada mücadelede eden takımların delegasyonları, yerel yöneticiler ile medya mensupları katıldı.

"6-10 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARI TARAYARAK FUTBOLA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yemek sırasında bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, "Manisa'da futbol ve futbolun geleceği ile ilgili bir haftanın içinde bulunuyoruz. Bununla ilgili bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum." diyerek şöyle konuştu:

"Türkiye Futbol Federasyonu senede yaklaşık 105.000 futbol müsabakasının her türlü organizasyonunu yapan büyük bir kurum. Bunun yanı sıra; milli takımlarımız ve milli takımlarımızda yer alacak gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesinin altyapısını sağlama çalışmalarımız var. TFF'ye bağlı Futbol Gelişim Direktörlüğümüz, Manisa dahil olmak üzere 20 ilimizde tüm okullardaki 6-10 yaş arasındaki çocukları her açıdan tarayarak futbola kazandırmaya çalışıyorlar.

Hafta başında başlayan bu projede Manisa, pilot şehir olarak yer alıyor. Spor akademilerinin bulunduğu 20 ilimizde de bu organizasyon önümüzdeki süreçte devam edecek. Çocukların futbola yatkın olup olmadığı ise 6-10 yaşları arasında ortaya çıkıyor. Bu projenin amacı; dünyada İngiltere ile Almanya gibi ülkelerde olduğu gibi bu yaş aralıklarındaki çocukların taranıp, ''Okul-Futbol-Kulüp" iş birliği içerisinde futbola ve kulüplerin altyapılarına kazandırılması. Bu projeyi, önümüzdeki günlerde ülke geneline de yaymak için çalışmalarımız sürüyor. Bu projeye destek veren tüm Manisa yerel yönetimine de teşekkürlerimi sunuyorum."

"MERCEDES-BENZ EGE KUPASI'NI SENEYE 12 TAKIMLA DÜZENLEMEK ARZUSUNDAYIZ"

Turnuva organizasyonu hakkında da bilgi veren Koşar, "16.'sı düzenlenerek geleneksel hale gelen Mercedes-Benz Ege Kupası'nı gelecek sene 12 takımın katıldığı bir şampiyona haline getirerek, tipik bir Dünya Kupası'nı Manisa ve ilçelerinde düzenleme arzusundayız." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu şampiyonada hem birçok ülkeyi Manisa'da ağırlıyor, hem de enternasyonel dostlukların gelişmesini sağlıyoruz. Ayrıca; bu turnuvayı izleyen gençlerimizi de, yaşıtlarının Milli Takım forması giydiğini görmeleri sebebiyle futbola teşvik etmiş oluyoruz. Bu organizasyonun yapılması için her türlü desteği veren TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF 2. Başkanvekili Mehmet Baykan ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'na da sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada; futbolun son derece önemi bir spor dalı olduğunu ve her bölgeye kazandırdığı önemli şeyler olduğunu ifade ederken, Mercedes-Benz Ege Kupası sayesinde Manisa'ya ve geçtiğimiz yıl Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bölgeye verdiği desteklerden ötürü Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür etti.

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise yaptığı konuşmada, "Mercedes-Benz Ege Kupası'ndaki maçların televizyondan takip ediyorum ve turnuvada gerçekten önemli yeteneklerin var olduğunu görüyorum." diyerek, şunları söyledi:

"Genç oyuncuların daha iyi yetişmeleri ve daha iyi futbolcuları olabilmeleri için futbol okullarının açılması gerekli. Bu okulların başlarına da tecrübeli teknik adamların gelmesi lazım. TFF'nin aldığı yeni yabancı kuralı sayesinde de altyapıdan gelen oyuncular daha çok deneyim kazanacaklar ve dünya yıldızlarının yanlarında yıldızlaşmaya çalışacaklar. Ben de görevde olduğum sürece futbolculuk kariyerim boyunca edindiğim deneyimleri genç oyunculara aktarmaya çalışacağım."

Konuşmaların ardından TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a ve Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Roberto Carlos'a teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca; Manisa'da misafir olarak bulunan takımların delegasyonları ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında da karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.