2016 Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası, Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum'da düzenlenecek. Organizasyona 34 ülkeden yaklaşık 800 sporcunun katılması bekleniyor.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nın 24 - 29 Ekim 2016 tarihleri arasında Çorum’da yapılacağını açıkladı. Şampiyona için hazırlıklara başladıklarını anlatan Yamaner, üniversite olarak böylesi büyük bir organizasyonu kazanmaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Şampiyonanın Hitit Üniversitesi'nin Kuzey Kampüs alanında yapımı devam eden yeni spor salonunda yapılacağını dile getiren Yamaner, "2016 yılı Mayıs ayında tamamlanacak olan yeni spor salonunda 34 ülkeden gelecek yaklaşık 800 sporcu ter dökecek." dedi.

Müsabakaların grekoromen, serbest ve kadınlar olmak üzere üç dalda gerçekleştirileceğini ifade eden BESYO Müdürü Doç. Dr. Yamaner, organizasyonla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyunu düzenli olarak bilgilendireceklerini kaydetti.