Rusya'nın ev sahipliğinde 2018'de düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Finalleri öncesinde yapılacak elemelerin kura çekimi yarın TSİ 18.00'de Rusya'nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirilecek.

Konstantinovsky Palace'da yapılacak ve A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu'ndaki rakiplerinin de belli olacağı kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu adına Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Yardımcı ve Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katılacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne 52 takım katılacak. Bu 52 takım altışarlı 7 ve beşerli 2 olmak üzere toplam 9 gruba ayrılacak. Elemelerde gruplarını lider bitiren 9 takım finallere yükselecek. En iyi 8 grup ikincisi ise play off oynayacak. Play off maçları sonunda 4 takım daha finallerde mücadele etmeye hak kazanacak. Ev sahibi Rusya ise finallere direkt olarak katılacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grup maçları 4 Eylül 2016 ile 10 Ekim 2017 tarihleri arasında tamamlanacak. Play off'lar ise Kasım 2017'de oynanacak.

Kura Çekimi ve 2018 FIFA Dünya Kupası ile ilgili diğer bilgiler:

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda, kura çekiminde UEFA'nın yayın konuları ile ilgili talebi doğrultusunda sadece altı takımlı eleme gruplarında yer alabilecek.

Ev sahibi Rusya ise beşerli olarak 2 grupta yer alan toplam 10 takım ile elemeler boyunca hazırlık maçı yapacak. Rusya'nın bu ekiplerle oynayacağı hazırlık maçlarının tarihi ve başlama saatleri ise kura çekiminden sonra UEFA tarafından duyurulacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde ev sahibi Rusya ve UEFA'dan gelen 13 takımın yanı sıra; Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC), 4 ya da 5, Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan 5 (CAF), Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu'ndan (CONCACAF), Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'ndan (CONMEBOL) 4 ya da 5, Okyanusya Futbol Federasyonu'ndan ise 0 ya da 1 takım olmak üzere toplam 32 ülke mücadele edecek.

2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri, 14 Haziran 2018'de Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak açılış karşılaşması ile başlayıp, yine aynı stadyumda 15 Temmuz 2018'de oynanacak final müsabakası ile sona erecek.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne başkent Moskova'nın yanı sıra, St. Petersburg, Nizhny Novgorod, Ekaterinburg, Kaliningrad, Kazan, Saransk, Samara, Volgograd, Rostov ve Sochi kentleri ev sahipliği yapacak.