Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunun ardından yaşanan 3 Temmuz sürecine ilişkin açıklama yaptı.
 
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "3 Temmuz, Türk futbolunun birikmiş kirliliğinin patlamasıdır. Güzel oyunu, kötü adamların getirdiği son noktadır." denilerek, şu ifadelere yer verildi:
 
"Aslında futbolun kirlerinden arınıp daha sağlam adımlarla geleceğe yürümesi için fırsat olacak bir olayın ne yazık ki üstü örtülmüştür. Dünden bugüne, tepeden tırnağa kaybeden, takım ayırmaksızın Türk futbolu olmuştur. Oysaki futbolumuz, 'tarla' niyetine sürülen yeşil sahalardan, çift dikiş atılan formalardan, temellerimize eksik malzeme koyan inşaat işçilerinden, beyaz taktik tahtalarına yazılan kara tiyatrolardan, 'sakat' oyuncu raporlarını verenlerden, takımına güvenmeyip rakip takımdaki futbolcuyu ayartanlardan temizlenseydi, 'marka değeri' denilerek içi boşaltılan oyunumuz bambaşka bir noktada olacaktı.
 
Evet, bugün daha kötü bir yerdeyiz. Hepimiz biliyoruz ki halının altına süpürülen kirler, sümen altı edilen sorunlar çözülmediği, futbola ahlak ve adalet gelmediği sürece daha da kötüye sürükleneceğiz. En yakın örnek, milli takımın Avrupa'daki başarısızlığıdır. Sonucu en acı haliyle hem içeride hem de dışarıda gördük, göreceğiz! 3 Temmuz'la ortaya çıkan hastalık tedavi edilmeyince futbolumuzun her tarafına yayılmış, kansere dönüşmüştür. Böylece rekabet ve kalite ortadan kalkmış, futbola olan güven azalmıştır."
 
Açıklamada, son olarak Trabzonspor camiasının temiz futbol ve güzel oyun için mücadelesini hukuki ve meşru zeminde sonuna kadar arayacağı da vurgulanarak, "Bu yüzden bu oyunu gerçekten sevenleri bir kere daha düşünmeye davet ediyoruz. Kuzey unutmadı, unutmayacak. Hep hatırlayacak, hatırlatacak!" şeklinde görüş belirtildi.