3. Uluslararası Almanya Aba Güneşi Turnuvası’nda Türkiye takım halinde şampiyon oldu. Ev sahibi Almanya’nın yanı sıra Türkiye, Macaristan, İran ve Afganistan’ın katıldığı turnuvada seyirciler kıran kırana güreşler seyrettiler.
Davul ve zurna eşliğinde başlayan ve biten turnuvanın ağalığını Nihat Nalca yaparken, Dünya Aba Güreşi Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da turnuvaya bizzat gelerek destek verdiler.
Turnuvanın ev sahipliğini Aba Güreşi Avrupa Federasyonu Başkanı Hamdan İflazoğlu yaptı. İlk 3’e giren sporculara madalyaların yanı sıra birinciye tam Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın ödül verildi.
Turnuvada Türkiye kazandığı 36 puanla takım halinde şampiyon oldu. İkinciliği ise İran 30 puanla, Almanya 26 puanla üçüncülüğü aldı.
Dünya Aba Güreşi Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, ‘‘Turnuvaya en büyük maddi ve manevi desteği veren, Almanya’da çalışan Hataylı işadamımız Nihat Nalça’nın bu özverili davranışı bizi mutlu etti’’ diye konuştu.
Turnuvayı düzenleyen Aba Güreşi Avrupa Federasyonu Başkanı Hamdan İflazoğlu, güzel bir turnuva geçirdiklerini, kendilerine her türlü desteği veren Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı Dr. Lütfü Savaş’a minnettar olduklarını, önümüzdeki yıllardan itibaren turnuvaya katılan ülke sayısını arttırmak için gayret göstereceklerini kaydetti.