Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar derneği başkanları tarafından terör olaylarında şehit düşen asker ve Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın ölüm yıldönümü nedeniyle mevlit programı düzenlendi.

Ereğli’de 4 büyük spor kulübünün taraftar dernekleri tarafından “Renklerin Kardeşliği” olarak bir ilke imza attı. Düzenlenen program, akşam namazı sonrasında sahil bandı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mevlid-i Şerif Programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Kdz. Ereğli Müftülüğü görevlilerince ilahiler ve mevlit okundu.

4 kulüp taraftar dernekleri adına programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek ise 'renklerin kardeşliği projesi' kapsamında son dönemlerde yaşanan terör saldırılarında hayatlarını kaybeden asker ve polisler için mevlit programı düzenlediklerini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında düzenlenen projenin örnek bir proje olduğunu bir ilke imza attıklarını belirttiği taraftar derneklerini tek tek kutlarken, terörü lanetlediğini kaydetti. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, mevlid-i şerif programı sonunda yaptığı konuşmasında, her geçen gün gelen şehit haberlerinin herkesi derinden yaraladığını söyledi. Program sonunda katılımcılar pilav ikram edildi.

Programa, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, MHP Gülüç Belde Başkanı Atilla Tarık Semiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Kdz.Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, Kdz.Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Kdz.Ereğli Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık Mercan , Fenerbahçe Spor Kulübü Kdz.Ereğli Şube Başkanı Halil Uzun’un yanı sıra 4 büyük takımın yönetici, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.