Kick boks Şampiyonası 40 ilden 600 sporcunun katılımı ile Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde başladı.

Dünya Kick Boks Birliği Başkanı Salim Kayacı’nın katılımı ile 3 gün sürecek şampiyonanın bilgilendirme toplantısı bir otelde yapıldı. Programa Dünya Kick Boks Birliği Başkanı Salim Kayacı, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Gençlik Spor Şanlıurfa Müdürü Ertuğrul Yıldız ve Kick Boks Şanlıurfa İl Temsilcisi Murat Akaltun katıldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 600 sporcunun katılımı ile büyük bir organizasyonun yapıldığını anımsatıp bundan sonra her ay ulusal çapta organizasyonların yapılacağını söyledi. Küçük, bu organizasyonların zor olduğunu, bunun bir emeğe dayalı olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Küçük, ayrıca Şanlıurfalıları yarınki Şanlıurfaspor - Albimo Alanya maçına katılım için çağrıda bulundu.

AVRUPA ŞAMPİYONASI TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Dünya Kick Boks Birliği Başkanı Salim Kayacı ise yoğun mesaiden yakındı. 2016 Avrupa Kick Boks Şampiyonasını Türkiye'de yapılacağını müjdeleyen Kayacı, bu müsabakaların buralarda yapılmasında desteklerin önemli olduğunu ifade etti.

Kick Boks spor dalının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini anlatan Kayacı, Kick Boks’un askeri okullarda da zorunlu dersler arasında yer alacağını açıkladı. Kayacı, Genelkurmay Başkanlığı ile yaptıkları çalışma sonucunda harp okullarında ve askeri bütün liselerde zorunlu ders olarak görüleceğini ifade etti.

Kick Boks Şanlıurfa İl Temsilcisi Murat Akaltun da Kick Boks’un yaygınlaştırılması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bu spor dalının gelişimi için destek veren Vali ve Gençlik Spor İl Müdürüne teşekkür eden Akaltun, ulusal müsabakaların Şanlıurfa’ya verdiği katkılara değindi.