5. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası (South East Europen Orienteering Championship), perşembe günü Bulgaristan’ın Bansko kentinde başlayacak.
Oryantiring Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Bansko kentinde 31 Ağustos’a kadar sürecek organizasyonda, Türkiye'yi 16'sı erkek toplam 30 sporcu temsil edecek.
Bansko kentinde gerçekleştirilecek ve 11 ülkeden 200 sporcunun katılacağı Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası'nın hazırlıklarını Bursa'da yapılan kampla tamamlayan milli takım, yarışmadan 5 gün önce yarış bölgesine gelerek burada, 2 gün Hisarya, sonraki 2 gün Razlog’da özel yarışlara katılım sağladı. Sporcularımız 4 günlük yarışların sonunda 11 altın, 11 gümüş ve 10 Bronz madalya alarak Bansko şehrinde başlayacak olan Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası’na yüksek moral ile devam ediyor.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu " Sporcularımızın 4 günlük özel yarışlar sonunda kazandıkları madalyalardan büyük mutluluk duydum. Çalışmalarımız tüm hızı ile devam etmektedir, sporcularımız çok güzel kamp dönemi geçirdi. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, deneyim kazanacaklarına inanıyoruz. Avrupa arenasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir, hepsine başarılar diliyorum dedi." dedi.
Bu arada yine Bansko kentinde yapılacak ve kulüp sporcularının katılacağı Bansko Cup ve SIVEN SEEOC Tour yarışmaları için de ikinci kafilen Bansko şehrine ulaştı.