Antalya'nın Manavgat ilçesinde Bisiklet ve Hemsball Festivali düzenledi. Herford Caddesi'ndeki festivale 5 ülkeden 100 bisiklet sporcusu katıldı. Festivalin açılışı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Başkan Yardımcısı Aydın Öz yaptı. Daha sonra bisiklet cambazları eğlenceli ve nefesleri kesen gösteriler yaptı.

Festivalde Avrupa ve dünya şampiyonu bisikletçilerin de bulunduğu Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Sırbistan’dan gelen 15 bisiklet takımı ilçede bisiklet sporunu cazip hale getirmek için akrobatik gösteride bulundu. Başkan Sözen'in pedal çevirerek başlattığı etkinlik Atatürk Kültür Merkezi’nden çıkarak, Antalya Caddesi ve Hisar Caddesi üzerinden bisiklet yarışlarının yapılacağı Herford Caddesi’ne ulaştı. Manavgat halkı bisiklet kortejini yol kenarlarından izleyerek tezahürat yaptı.

Dünyaca ünlü bisikletçiler, start aldıkları yarışta Titreyengöl ve Herford Caddesi arasındaki yarış parkurunda erkekler 12, bayanlar ise 8 gidiş geliş yaparak yaklaşık 100 kilometre yol yaptı. Yarışlar sonunda Ukraynalı bayan bisikletçilerden İnna Metahykova 1’inci, Maryna İvanyk 2’inci, Tatiana Klimchenko 3’üncü oldu. Erkeklerde ise Çek Cumhuriyeti’nden Thomas Kabjiras 1’inci, Sergei Nikola 2’inci, Anton Samokhvalsu 3’üncü geldi.

Manavgatlı genç ve çocukların katıldığı “Tek Teker sürüş” yarışlarınla ise Abdulmelik Ağar 1’inci, Emirkan Ülker 2’inci, Ulaş Deniz Kıtlaş 3’üncü oldu. Bisikletle En Yavaş Gitme yarışında ise yine Emirkan Ülker 1’inci, Ulaş Deniz Kızıltaş 2’inci, Barış Karabay 3’üncü oldu. Slalom Sürüşünde ise her dalda olduğu gibi Emirkan Ülker 1’inci, Barış Karabay 2’inci, Burak Temel 3’üncülüğü elde etti. Tüm Yarışmacılara kupalarını ve hediyelerini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz ve Cartier TOur Sahibi Mustafa Kemal Canfedai verdi.

BAŞKAN SÖZEN MANAVGAT'I BİSİKLET'İN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Başkan Sözen, Manavgat'ı dünyada bisiklet sporunun başkenti yapacaklarını söyledi. Sözen, "Manavgat’ta böylesine güzel bir ortamın yaratılmasına katkıda bulunan tüm bisiklet severlere teşekkür ediyorum. Amacımız sporun her dalına destek olmak. Ancak bisiklet bizim için çok önemli. Avrupa’da bisiklet çok yaygın. Günlük hayatı son derece kolaylaştıran, tasarrufa gidilmesini sağlayan, sağlıklı yaşamın önünü açan bir spor. Bu yüzden biz de bisikleti Manavgat halkına özendirmeye çalışıyoruz. İnsanların bisikleti yaşamlarının bir parçası olarak görmelerini sağlayabilmeleri için önemli. İnşallah bunu ileride Manavgat ölçeğine nasıl yayabiliriz onun çalışmalarını yapacağız. Biz bunu yaptığımızda Manavgat bisikletin başkenti olacak. Belediye olarak bisiklet sporunun daha çok yapılmasını sağlamak amacıyla bisiklet yollarına ağırlık vereceğiz." diye konuştu.