51. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2015) 8. ve son etabı, 21 takımdan 150 sporcunun katılımıyla İstanbul'da başladı.

Turun kazananının belirleneceği final etabının startını, Sultanahmet Meydanı'ndan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz verdi. Startın ardından bisikletçiler, normal başlangıç için sahil yoluna indi. 124 kilometrelik etapta bisikletçiler, sahil yolundan Galata Köprüsü'nü geçip, Karaköy, Kabataş ve Dolmabahçe'yi katederek Barbaros Bulvarı'na ulaştı. Yıldız Yokuşu'nda Boğaziçi Köprüsü'nü geçen ve sonra Altunizade'den geri dönen yarışçılar, Kennedy Caddesi güzergahını takip ederek, Tarihi Yarımada'da oluşturulan parkurda 9 tur atacaklar. Sporcular, Tarihi Yarımada'daki turların ardından Atmeydanı'ndaki finişte etabı tamamlayacak.

İstanbul-İstabul etabı öncesi genel klasmanda Lampre-Merida'nın Hırvat bisikletçisi Kristijan Durasek, 28 saat 21 dakika 23 saniyelik derecesiyle zirvede yer alıyor. Durasek'i, CCC Sprandi-Polkowice takımından İtalyan Davide Rebellin ve Bretagne-Seche Environnement ekibinden Arjantinli Eduardo Sepulveda takip ediyor.

SON ETABIN ÖDÜLLERİNİ ERDOĞAN VERECEK

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla son bulacak. Alanya-Alanya etabıyla başlayan TUR2015'in bundan önceki yarışlarında olduğu gibi İstanbul-İstanbul etabını da saat 9.45'ten itibaren TRT Spor canlı olarak ekranlara getiriyor. Yarış tamamlandıktan sonra ise dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

İSTANBUL - İSTANBUL ETABIN’DAN NOTLAR

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u aynı zamanda 2 kıtayı, bir yerde Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan dünyadaki tek yarış olma özelliğini sürdürdü.

Lotto Soudal Takımı’ndan Boris Vallee, Belçika bisikletinin de ilginç isimlerden birisi. 21 yaşında Liege'den yarışa katılan bu sporcu aynı zamanda ve iyi bir sprinter olarak dikkat çekti. Starttan öncesi Boris Vallee yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi ve yarışı çok sevdim. öncelikle görevim Greipel'i çekmekti." diye konuştu

Bisikletin divası olarak ünlenen Tur’un en favori isimlerinden, Etixx Quick Step’den Mark Cavendish tüm dikkatleri üzerinde toplayan sporcuydu. Cavendish, yarışın zorluğuna dikkat çekerken kendi güçlerinden de bahsederek, "Etap geçen yıla göre daha zor ama takımım da çok güçlü." dedi.

Sultanahmet'teki finişe gelinirken çıkılacak taş döşeli yokuş sebebiyle finişin daha zorlu olması sporcuları epey zorlayacağı belirtiliyor.

Avustralya'lı turistlerle konuşan Etixx Qucik Step’ten Mark Renshaw ise "İstanbul-İstanbul etabı Cavendish için çok zor olmayacak." dedi.

Bu etabı daha önce kazanan MTN Qhubeka’dan Theo Bos ise yaptığı açıklamada, "Finiş dünkünden biraz daha zor olacak, biz Kristian Sbaragli için çalışacağız." dedi.