Spor dünyasının 2014 yıldızları Milliyet Yılın Sporcusu anketine katılanların oyları ile belirlendi. 1954 yılından bu yana verilen ve klasik haline gelen Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, 61. kez sahiplerine verildi. Geceye siyaset, iş ve spor dünyasından seçkin davetliler katıldı.

Burcu Esmersoy’un sunumuyla dün akşam gerçekleşen törende Şahika Ercümen “Yılın Sporcusu” unvanı ile ödüllendirildi. Gecede; Arda Turan, Ersun Yanal, Dirk Kuyt, Veli Kavlak, Cüneyt Çakır, Tankut Antikacıoğlu ve Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı ödül aldı. Passolig Fair-Play Ödülü'nü ise Veli Kavlak kazandı.

Milliyet tarafından düzenlenen Türk sporunun klasikleri arasına giren Yılın Sporcusu Ödülleri, 61. kez sahiplerini buldu. 2014 yılında spor dünyasına damga vuran isimler, Milliyet Yılın Sporcusu anketine katılanların oyları ile belirlendi. Atletico Madrid'den Arda Turan, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır, gazeteci Tankut Antikacıoğlu ve Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı 2014 yılında zirveye çıkanlar olarak ödül aldı. Bu yıl ilki verilen Passolig Fair-Play ödülünü ise Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak kazandı.

Süper Lig'in yayıncı kuruluşunun da ekranlara getirdiği geceye spor dünyasının önde gelen isimlerinden Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen, ünlü teknik adam Mustafa Denizli, televizyoncu Şansal Büyüka’nın da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

2014’TE SPORUN ZİRVESİNE ÇIKANLAR…

Milliyet okurlarının katılımıyla düzenlenen anket sonucu 6 branşta birincilik koltuğuna oturanlar belirlendi. Serbest dalış alanında 4 dünya rekoru sahibi Şahika Ercümen Yılın Sporcusu; Türkiye’deki ve İspanya’daki başarıları ile Arda Turan (Atletico Madrid) Yılın Futbolcusu; Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Yılın Anterönü unvanını kazandı. Yılın Spor Adamı ödülüne de FIFA Dünya Kupası’nda görev alan Cüneyt Çakır layık görüldü. Avrupa Kadınlar Euroleague Şampiyonu Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı Yılın Takımı seçildi.

Beşiktaş'ın Adana Demirspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçında rakibi Hakan Söyler'in faul sonrasında hakem Suat Arslanboğa tarafından kırmızı kartla oyundan atılması üzerine Veli Kavlak, hareketin kırmızı kartlık olmadığını söyleyerek, hakemi kararından döndürmesi de Passolig Fair Play ödülünü almasını sağladı.

Gecede verilen özel ödüllerin sahipleri ise şöyle: Namık Sevik Onur Ödülü’nü Tankut Antikacıoğlu alırken; Namık Sevik Özel Ödülü’nü Galatasaray Tekerlekli Erkek Basketbol Takımı; İslam Çupi Onur Ödülü’nü de Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt aldı.