654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final müsabakası ile tamamlanırken finalde iki Antalyalı pehlivanın mücadelesini Orhan Okulu kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda tamamlanan güreşlerde sonucu en çok merak edilen başpehlivanlık güreşlerinde Antalyalı Orhan Okulu ile Osman Aynur final mücadelesinde karşı karşıya geldi. Güreşleri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile çok sayıda güreş sever izledi.

2013 yılı başpehlivanı Antalyalı İsmail Balaban'ı yarı finalde yenerek adını finale yazdıran yine Antalyalı Orhan Okulu ile yarı finalde Samsunlu Serhat Balcı'yı yenen Antalya'dan Osman Aynur arasındaki final adeta nefesler tutularak izlendi. Cazgırların nağmeleri, davul ve zurnanın eşliğinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başarı dilekleriyle çayıra salınan iki pehlivan mücadelenin başında kontrollü güreşmeyi tercih ettiler. Karşılıklı elense ve tırpanlarla geçen güreşte zaman zaman hareketler sertleşince meydan hakemi ikazda bulundu.

Başpehlivanlık final müsabakasında pehlivanların bugün üçüncü güreşlerine çıkmaları ve havanın beklenenin üstünde sıcak olmasından dolayı yorgunluk nedeniyle durgun geçmesine seyirciler zaman zaman ıslıklarıyla tepki gösterdiler. İki pehlivan yenişmeli 30 dakikalık sürede 2-3 kez yere düşerken birbirlerine de üstünlük sağlayamadılar ve finalde 5 dakikalık puanlamaya geçildi.

İki pehlivan arasındaki 5 dakikalık puanlamada da yenişme olmadı ve altın puan uygulamasına geçildi. Bu sürede Osman Aynur pasif güreştiği için Kule Hakem Heyeti'nde ilk ihtarını aldı. Altın puan uygulamasında etkili olan Orhan Okulu, Osman Aynur'u kasnaktan yakaladı, paçasından kavrayıp bastırdı ve yaklaşık 40 dakika süren mücadelede sırtını yere getirerek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

24 Temmuz Cuma günü sabah başlayan ve bugün yapılan başpehlivanlık finaliyle sona eren 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 12 boyda 1924 pehlivan mücadele etti. En fazla pehlivan Küçük Orta Küçük Boy'da 364 sporcu ile dikkat çekerken, boylara göre pehlivanların dağılımı ise şöyle:

Minik-1: 124
Minik-2: 100
Teşvik-1: 112
Teşvik-2: 141
Tozkoparan: 180
Ayak: 180
Deste Küçük Boy: 197
Deste Orta Boy: 144
Deste Büyük Boy: 84
Küçük Orta Küçük Boy: 364
Küçük Orta Büyük Boy: 110
Büyük Orta: 72
Başaltı: 62
Başpehlivanlık: 54