Kahramanmaraş Belediyesi'nce, Batıpark Spor Salonu'nda organize edilen turnuvaya, 17 ülkeden 120 sporcu katılıyor. 7 sıklette başlayan müsabakalar gün boyu devam edecek ve akşam da final maçları gerçekleştirilecek.
     Dünya şampiyonu güreşçi ve Kahramanmaraş Belediyespor Güreş Antrenörü Harun Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Belediyesi'nin kentte güreş sporuna ivme kazandırdığını belirtti.
     Kentte yıl içeresinde birçok ulusal ve uluslararası güreş etkinliği düzenlendiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     ''Özellikle Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz turnuvaya her yıl katılım artıyor. Bu yıl 17 ülke katıldı. Bu anlamda güreşin altyapısını oluşturan Kahramanmaraş'ta dünya ve Avrupa şampiyonaları düzenlemeyi hedefliyoruz. Çünkü şehrimiz Türk güreşinin pilot şehirlerinden biridir. Bu kent geçmişte dünya ve Avrupa şampiyonları çıkartmıştı.''
     Turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İnguş Cumhuriyeti, İran, Irak, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Ukrayna, Yakutistan, Kırım, Moldovya, Rusya ve Rusya'ya bağlı Dağıstan ile Adige Cumhuriyeti katılıyor.