Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin sekizincisi minik 1 kategorisiyle başladı. Sekapark Uçurtma Tepesi önünde başlayan ve tüm önemli başpehlivanlarının kol bağlayacağı güreşlerde 1000 güreşçi mücadele edecek.
“SEKA’DAN KIRKPINAR’A BAŞPEHLİVAN YETİŞSİN”
8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve il protokolü katıldı. Açılış töreninde konuşan ve Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin önemli bir geleneği yaşattığını kaydeden Bakan Işık, “Bu önemli geleneğin yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum" diyerek 8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nden Kırkpınar başpehlivanın çıkmasını ümit ettiğini söyledi.
GÜREŞLERE İSMİNİ VEREN EFSANEYE BAKAN IŞIK’TAN PLAKET
Sabah saatlerinden itibaren başlayan güreş müsabakalarına vatandaşların ilgisi ise yoğun oldu. Uçurtma Tepesi önünde düzenlenen güreşleri izleyenler arasında müsabakaların onuruna düzenlendiği Kırkpınar’ın efsane güreşçilerinin Osman Kanbur da yer aldı. Kanbur alana gelişinde davul zurna ekibi tarafından karşılanarak şeref turu attı ve güreş severleri selamladı. Kambur, turnuva öncesinde teşekkür plaketini Bakan Işık’ın elinden aldı.
14 KATEGORİDE DÜZENLENİYOR
8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, bu yıl baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılıyor.
GÜREŞLERDE 1 TON YAĞ KULLANILACAK
Öte yandan 8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde bu yıl 1 ton yağ kullanılacak. Güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonu’na bağlı 50 hakem yönetiyor. Kırkpınar davul zurna ekipleri ile çığırtkanları da gün boyu er meydanına renk katıyor.
ALTIN KEMER VERİLECEK
Güreşlerin sonunda galip gelen başpehlivana "Altın Kemer" verilecek. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar’daki gibi 3 kez kazanma şartı olmayacak. Ayrıca derece sırlamasına göre; birinci, ikinci ve üçüncüye madalya verilecek.