MALATYA (AA) - Malatya'da vatandaşların İstanbul ve Ankara'daki FETÖ darbe girişimine tepkileri sürüyor.

Kent meydanında kalabalığa Vali Mustafa Toprak'la Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da eşlik etti.

Vali Toprak, burada yaptığı konuşmada, akşam saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetine, silahlı kuvvetlerine karşı bir grubun kalkışma yaratarak bazı hareketler içerisine girdiğinin anlaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şundan emin olunuz ki Malatya Valisi olarak tüm burada gördüğünüz arkadaşlarla, İl Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, AK Parti İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız buradayız. Tüm ilçe kaymakamları, ilçe emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve personelleri de dahil olmak üzere hepsi demokrasinin, halkın iradesinin yanındadır ve kalkışmaya karşıdırlar. Milletimizin, hükümetimizin, devletimizin iradesi dışında hiçbir irade yoktur ve tanınamaz. Emniyet ve jandarma kuvvetlerimizle birlikte 2. Ordu Komutanlığımız, 7. Jet Ana Üs Komutanlığımız ve tüm birliklerimizle birlikte bu kalkışmanın karşısındayız."

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da polisin de milletin de tek vücut olmuş durumda meydanlarda bulunduğunu dile getirerek, "Onlar her ne kadar isterse istesin bu halk istemeden onlar hiçbir şeye muvaffak olamayacaklar." dedi.

Meydandaki vatandaşlar tepkilerini sürdürüyor.

Bu arada, merkezle tüm ilçelerde camilerden ezan okundu, sela verildi.